Γλυκερία Ενώπιος Ενωπίω: Το πρώτο της ψευδώνυμο και ο άνθρωπος που την έκανε να συγκινηθεί

0
22

Τη Γλυκερία φιλοξένησε στο πλατό του «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ τςη Δευτέρας 5 Οκτωβρίου ο Νίκος Χατζηνικολάου. Η κορυφαία ερμηνεύτρια μίλησε για την αγάπη της στο λαϊκό τραγούδι και τον διαγωνισμό που την ανέδειξε. Θυμήθηκε τα πρώτα της μουσικά ερεθίσματα και τις συνεργασίες που την «απογείωσαν» στην ελληνική και τη διεθνή μουσική σκηνή ενώ συγκινήθηκε όταν ο γιος της, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, μίλησε για εκείνη.

Για την πρώτη της επαφή με τον χώρο του τραγουδιού η Γλυκερία είπε: «Με ανακάλυψε ο Καλδάρας. Το πρώτο μου ψευδώνυμο ήταν Γλυκερία Λιβανού». «Σε μπουάτ γνώρισα και τον σύζυγό μου» πρόσθεσε. Σε μια αναδρομή στα παιδικά της χρόνια ανέφερε ότι «μεγάλωσα μόνο με τραγούδι. Στα γλέντια που κάναμε ρεφενέ στη γειτονιά έκανα πάντα τις δεύτερες φωνές. Οι ψαλτάδες και οι παπάδες ήταν οι πρώτοι μου δάσκαλοι. Και ο πατέρας μου ήταν ερασιτέχνης ψάλτης. Το τραγούδι ήταν το πεπρωμένο μου… Το ήξερα».

Η συγκίνηση για τον γιο της:

Μεταξύ των προσώπων που εμφανίστηκαν στην εκπομπή για να μιλήσουν γι’ αυτή, εμφανίστηκε και ο γιος της Κωνσταντίνος Φωτιάδης. Συγκεκριμένα, ο γιος της είπε σε βίντεο: «Ήταν, είναι και θα είναι η φανταστική μαμά. Είμαστε πολύ φίλοι με ότι περιλαμβάνει αυτό, τις συμφωνίες μας, τις διαφωνίες μας, τα καβγαδάκια μας. Νομίζω ότι είναι φοβερή και σαν γιαγιά. Για εμένα είναι τεράστια τιμή που παίζω με τη Γλυκερία, πέρα από το ότι είναι μητέρα μου και κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι είναι πολύ εύκολο και δεδομένο. Είναι κάτι πολύ μεγάλο, το οποίο η ίδια το κάνει και γίνεται μεγάλο με τον τρόπο που ερμηνεύει, με τον τρόπο της γενικά».

Ο Κωνσταντίνος ακολουθεί τα βήματα της μητέρας του καθώς ασχολείται με τη μουσική και, μάλιστα, η Γλυκερία τόνισε: «Πάντα τον στήριζα και τον εμπιστευόμουν και αυτό μόνο κέρδος μπορεί να φέρει σε ένα παιδί. Εγώ λειτουργώ με ένστικτο και πάντα εμπιστεύομαι το ένστικτό μου. Νιώθω συγκίνηση και απίστευτη σιγουριά όταν τον νιώθω πίσω στην ορχήστρα, νομίζω ότι είμαι στο σπίτι μου. Με θαυμάζει και εγώ τον θαυμάζω. Από την ώρα που ήρθε ο Κώστας στην ορχήστρα, όταν γυρνάω και τον κοιτάω, πάντα μου χαμογελάει και αυτό μου δίνει τόσο μεγάλη δύναμη να συνεχίζω και να γίνομαι ακόμα καλύτερη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr