Γώγος για κρουαζιερόπλοιο: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ

0
24

Εξήγηση για το πως βρέθηκαν και τα 12 τεστ που έγιναν στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 να είναι ψευδώς θετικά επιχείρησε να δώσει μιλώντας ο καθηγητής και Μέλος Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, στο live news και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Άκουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει» πρόσθεσε. Για το πώς μπορεί να βγήκαν θετικά αρχικά και τα 12 τεστ είπε ότι «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ».

«Πρέπει να πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων»

Σταθερή παραμένει η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, όπως ανέφερε ο καθηγητής, ωστόσο, τα νούμερα είναι υψηλά ώστε να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.

«Σταθεροποίηση σε τέτοια νούμερα ψηλά δεν είναι ικανοποιητική. Πρέπει να πέσουνε οι αριθμοί, πρέπει να ελαττωθεί ο αριθμός των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των τεστ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αν γίνονται πολλά τεστ πρέπει να δούμε να εκατοστιαίο ποσοστό των θετικών» ανέφερε.

Έχει σταθεροποιηθεί κάπως ο αριθμός των νοσηλευομένων και των νοσούντων σε μονάδες, παραμένει όμως αρκετά υψηλός.

«Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, η συμμόρφωση πρέπει να ‘ναι 100% αυτή τη στιγμή. Είναι μια επικίνδυνη περίοδος τώρα, είναι λίγο πριν μπούμε στη χειμερινή περίοδο που θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος» τονίζει.

«Για να μην προχωρήσουμε σε μέτρα πιο επώδυνα θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα αυτά, των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε από την προσεχή εβδομάδα» καταλήγει ο καθηγητής.

Το χρονικό του λάθους συναγερμού

Ο συναγερμός σήμανε χθες, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου και έγινε γνωστό πως 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον ιό. Και οι 12 είναι ασυμπτωματικοί. Σημειώνεται πως στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο: «Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί». Η εταιρεία διαβεβαίωσε τέλος, ότι τα θετικά στον ιό μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου ενώ ήταν καθησυχαστικοί για τους ταξιδιώτες τονίζοντας πως τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τον ΕΟΔΥ. Μεταξύ αυτών και τα επαναληπτικά τεστ που έδειξαν ότι και τα 12 μέλη του πληρώματος είναι τελικά αρνητικοί.Το θετικό για τους επιβάτες είναι ότι η διαδρομή θα συνεχιστεί κανονικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr