Γώγος κορωνοϊός: Γίνεται κάθε προσπάθεια να μην πάμε σε ένα δεύτερο lockdown

0
50

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τόνισε ότι τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Ανέφερε, πάντως, ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown στην Αττική.

Ο καθηγητής μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA και όταν ρωτήθηκε για το αν οδεύουμε σε δεύτερο lockdown, ο κ. Γώγος είπε ότι «γίνεται κάθε προσπάθεια για να μην συμβεί αυτό. Πήραμε ένα πακέτο μέτρων το οποίο έχει σαν στόχο να αποφύγει το lockdown. Τώρα, αν αυτό δεν εξελιχθεί ομαλά, όλα είναι στο τραπέζι. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δέσμες μέτρων με πολλαπλές παραμέτρους που πάντα έχουμε υπόψιν μας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος. Δεν έχει φτάσει στο κόκκινο, αλλά είναι σημαντικός και η δυναμική είναι αυξητική. Αν δούμε ότι ο αριθμός αυξάνει ή παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο διάστημα, θα πάρουμε την επόμενη δέσμη μέτρων».

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Το αν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μέτρα εξαρτάται από τα δεδομένα που θα έχουμε την προσεχή εβδομάδα. Θα ξέρουμε που πάει το πράγμα σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει τα περιστατικά. Στην Αττική υπάρχει πρόβλημα», εξήγησε ο κ. Γώγος.

«Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε να επιλέγουμε ποιος θα νοσηλευτεί. Θα ανοίξουν και άλλες μονάδες, και άλλες κλινικές. Έχουμε μια καλύτερη εκπαίδευση προσωπικού ώστε να συμμετέχουν και άλλοι στη διαδικασία αυτή. Αν συνεχίσει η αυξητική τάση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», υπογράμμισε. Σε σχέση με το γιατί δεν έχουμε ήδη πάρει το μέτρο της μάσκας σε όλους τους χώρους, ο κ. Γώγος είπε ότι: «Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι και μάσκα παντού. Παντού σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς όταν ερχόμαστε σε απόσταση με άλλους μικρότερη των δύο μέτρων. Ίσως το μάσκα σε όλους βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο πολύτιμη είναι η μάσκα. Δεν έχουμε εισηγηθεί το μάσκα παντού με τα δεδομένα που έχουμε».

Σημειώνουμε ότι σήμερα στην Αττική εντοπίστηκαν τα 194 από τα 358 σημερινά κρούσματα. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γώγου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr