Γρεβενά: Νεκρός ο 28χρονος από την έκρηξη εργοστασίου

0
52

Γρεβενά: Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ο 28χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες [4/5] στα Γρεβενά

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ο 28χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε χθες [4/5] στα Γρεβενά. Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο 28χρονος είχε υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκαύματα που είχε υποστεί και η κατάσταση του ήταν αρκετά σοβαρή.

Όμως σήμερα Πέμπτη [5/5] η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Όπως είχε περιγράψει η συντονίστρια διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Σοφία Παπαδοπούλου, είχε υποστεί μεγάλης έκτασης και βάθους εγκαύματα και είχε δεχθεί μεγάλο θερμικό φορτίο με αποτέλεσμα να εισπνεύσει μεγάλες ποσότητες αερίων.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 28χρονου που ήταν στο νοσοκομείο όπου κατέληξε το παιδί τους.

Ορίστηκαν πραγματογνώμονες για την έκρηξη σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

Οι αιτίες που συνέβησαν στην έκρηξη στη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στα Γρεβενα θα εξεταστούν από το προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής, μετά από απόφαση του εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνη Καλαϊδόπουλο, «το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει τις έρευνες μόλις η εταιρία αντλήσει τα νερά που έχουν κατακλύσει το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη και η ακολούθησε η πυρκαγιά».

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών σημειώνει ότι «το ατύχημα συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής» και επισημαίνει ότι η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, «που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας».

Επίσης, ζητούν «την πλήρη διερεύνηση του ατυχήματος και την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων» και απαιτούν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κράτους «να πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφαλείας στην εργασία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr