Γυμνάσια – λύκεια καθηγητές: Από τις 6 Μαΐου επιστρέφουν στα σχολεία

0
53

Γυμνάσια – λύκεια καθηγητές: Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, από την Τετάρτη 6 Μαΐου θα πρέπει οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε Ειδικά Σχολεία (ΣΜΕΑΕ ΔΕ)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, θα ακολουθήσουν νεώτερες ενημερώσεις με λεπτομερείς πληροφορίες και οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Μαΐου επιστρέφουν σταδιακά οι μαθητές στα θρανία τους. Την αρχή θα κάνει η Γ’ Λυκείου για να ακολουθήσει στις 18 Μαΐου η Α’ και Β’ Λυκείου καθώς και το Γυμνάσιο. Σημειώνεται, πως οι μαθητές θα κάνουν μάθημα μοιρασμένοι. Επίσης, δεν θα διεξαχθούν οι απολυτήριες εξετάσεις. Κλειστά τουλάχιστον μέχρι 1 Ιουνίου θα παραμείνουν τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία. 

Η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις:

  • Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου.
  • Στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου.
  • Προβλέπεται η επέκταση του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου.
  • Η νέα διδακτική χρονιά θα αρχίσει πιθανότατα νωρίτερα για όλους, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Προβληματισμός επικρατεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς για την επιστροφή στα σχολεία. Αντίθετοι στο άνοιγμα των σχολείων οι καθηγητές, όπως μας ενημερώνει το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: Pagenews.gr