Γυναίκα έπεσε θύμα κακοποίησης από το σύντροφό της

0
18

Εννέα μήνες κράτησε η τραγική περιπέτεια μίας 42χρονης μητέρας δύο παιδιών, καθώς ο σύντροφός της την κρατούσε φυλακισμένη και την την ξυλοκοπούσε επειδή δεν του έδινε λεφτά. Η γυναίκα, που ονομάζεται Kerry Pearson, κόντεψε σχεδόν να πεθάνει από τη βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου της. Ο εφιάλτης της έληξε μετά από πολλούς μήνες και ίδια φέρει τραυματισμούς, όπως σπασμένη μύτη, τραύματα στο πρόσωπο αλλά και εσωτερική αιμορραγία.

Το εφιαλτικό περιστατικό συνέβη στην βορειοανατολική Αγγλία, όπου ο 26χρονος Christopher Lillico την κρατούσε αιχμάλωτη στο σπίτι τους. Μέσα σε αυτούς τους εννέα μήνες ο σύντροφός της την είχε απομονώσει από τους φίλους και την οικογένεια της, ενώ της είχε αποτρέψει οποιαδήποτε επικοινωνία, καθώς είχε σπάσει το κινητό της τηέφωνο.

Ο 26χρονος δράστης είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018, κατηγορούμενος για την παράνομη κράτηση της Pearson. «Δεν πίστευα πως θα επιβίωνα, νόμιζα πως αυτό ήταν. Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν τα παιδιά μου. Μου έλεγε πως την επόμενη φορά που θα με δουν, θα ήταν το νεκρό μου σώμα», δήλωσε η 42χρονη στη Daily Mail. Ο Lillico μπήκε στη φυλακή τον Νοέμβριο του 2018, όταν το δικαστήριο του Νιούκαστλ τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών, εκδίδοντας ταυτοχρόνως και ισόβια ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία της Pearson.

Επιπλέον, η Pearson μίλησε για το πως συνέβη το τραγικό γεγονός. «Ήταν τα 18α γενέθλια της κόρης μου και ήρθε και μου ζήτησε λεφτά. Του είπα ότι δεν μπορούσα να του δώσω, γιατί θα μου έλειπαν. Εκείνος μου είπε ότι νοιαζόμουν για τα παιδιά μου περισσότερο από εκείνον και εγώ του είπα προφανώς ότι τα παιδιά μου πάντα θα έρχονται πρώτα». Σύμφωνα με την Pearson ο άντρας κλείδωσε την εξώπορτα και εκείνη λιποθύμησε από το τραύμα στο κεφάλι.

Γραμμή SOS 15900: Τι να κάνετε σε περίπτωση γυναικείας κακοποίησης

Σε περίπτωση που γνωρίζετε πως κάποια γυναίκα έχει πέσει θύμα βίας, μπορείτε να καλέσετε στο 15900. Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: [email protected]

 • Απευθύνεται σε γυναίκες:
 • που υφίστανται σωµατική κακοποίηση.
 • που υφίστανται ψυχολογική, συναισθηµατική ή λεκτική βία
 • που υφίστανται οικονοµική βία
 • που έχουν υποστεί βιασµό ή απόπειρα βιασµού
 • που έχουν υπάρξει θύµατα πορνείας ή trafficking
 • που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σε κοινωνικό χώρο, στην οικογένεια
 • σε πολίτες και φορείς, προκειµένου να πληροφορηθούν για θέµατα σχετικά µε την πρόληψη και την αντιµετώπιση της βίας κατά των γυναικώνΠληροφόρηση για θέµατα ισότητας των φύλων.
 • Ψυχοκοινωνική συµβουλευτική σε περιστατικά που απαιτούν άµεση ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και σχετίζονται µε βία κατά των γυναικών.
 • Παραποµπή περιστατικών σε Ξενώνες, σε Συµβουλευτικά Κέντρα κατά της βίας, σε Υπηρεσίες Υγείας, και άλλους συνεργαζόµενους φορείς.
 • Οι σύμβουλοι: παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, επιδεικνύοντας συναισθηματική κατανόηση και προσφέροντας ανακούφιση στις γυναίκες.
 • τηρούν το απόρρητο της συµβουλευτικής κι ενηµερώνουν τη συµβουλευόµενη ότι τηρούνται οι κανόνες της εχεµύθειας.
  ενθαρρύνουν τις γυναίκες να βγουν από την αποµόνωση, να κατανοήσουν ότι δεν είναι µόνες και ότι δεν ευθύνονται για τη βία που υφίστανται
 • Σκοπός των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η επανάκτηση της αυτοεκτίμησής τους ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν την ευθύνη της επαγγελματικής, προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής και να πάρουν οι ίδιες τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr