Η Εαρινή συνάντηση Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ τίμησε τη Μαριέττα Γιαννάκου

0
20

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ομοσπονδιακός Βουλευτής των ΗΠΑ, κ. Gerald Connolly αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδημία της Μαριέττας Γιαννάκου, στις 27 Φεβρουαρίου.

Την εκλιπούσα βουλευτή Μαριέττα Γιαννάκου, τίμησε η Εαρινή συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής της, που φιλοξενείται από τη Βουλή των Ελλήνων αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ομοσπονδιακός Βουλευτής των ΗΠΑ, κ. Gerald Connolly αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδημία της Μαριέττας Γιαννάκου, στις 27 Φεβρουαρίου.

«Η Μαριέττα Γιαννάκου ήταν μία από τις πλέον έμπειρες πολιτικές πολιτικούς στην Ελλάδα και τύγχανε σεβασμού. Υπηρέτησε τρεις θητείες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και τρεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ τον Σεπτέμβρη του 2019, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και ως μέλος της πολιτικής επιτροπής για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ενώ εξελέγη αντιπρόεδρος της Συνέλευσης τον Νοέμβριο του 2020. Γνωρίζω ότι μιλώ εκ μέρους όλου του Προεδρείου και της Μόνιμης Επιτροπής όταν λέω, ότι είμαστε ευγνώμονες να έχουμε ωφεληθεί από την πολιτική σκέψη και την εμπειρία της Μαριέττας, στα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά και την αίσθηση αφοσίωσης προς την διατλαντική σκέψη. Όταν λέμε ότι δεν θα την ξεχάσουμε αυτά δεν είναι κενά λόγια.

Η μάχη για τις δημοκρατικές αξίες στις δημοκρατικές κοινωνίες και θεσμούς, είναι μια μάχη στην οποία αφιέρωσε τη ζωή της η Μαριέττα. Είναι μια μάχη που εξελίσσεται, όχι εικονικά αλλά κυριολεκτικά. Η δική της συμβολή στην ενίσχυση της δημοκρατικής πλευράς σε αυτή τη μάχη είναι σημαντική. Θα μας λείψει το κουράγιο, η αποφασιστικότητα και η ευγένεια της. Θα ήθελα να μεταφέρω τα συλλυπητήριά μας στον Πρόεδρο της Βουλής, τον κύριο Κ. Τασούλα σε όλα τα μέλη και το προσωπικό του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και στην οικογένεια της.».

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στην Μόνιμη Επιτροπή τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, ενώ το Προεδρείο άφησε στο έδρανο της ένα μπουκέτο λουλούδια στη μνήμη της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr