Η ιστορία πίσω από τους στίχους του τραγουδιού των Αγριων Μελισσών

0
33

Το τραγούδι έχει τίτλο ‘Μέλισσες’ και γράφτηκε το 2008 σε μουσική Γιώργου Καζαντζή και στίχους από την Ελένη Φωτάκη . Το ακούσαμε για πρώτη φορά με την εξαιρετική φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου. Και να που 12 χρόνια μετά το πρώτο άκουσμα μπαίνει στα σπίτια όλων μας και κάνει την απόλυτη επιτυχία. Είναι το τραγούδι που ερμηνεύει η Φωτεινή Βελεσιώτου και που ακούμε στη γνωστή σειρά Άγριες Μέλισσες.  Όπως αναφέρει το popup.gr η ερμηνεύτρια όχι μόνο αφοσιώνεται όταν τραγουδάει, αλλά δίνει και όλο το συναίσθημα που υπάρχει στην ψυχή της.

Με τους στίχους αυτούς, η Ελένη Φωτάκη γίνεται ποιήτρια των ερωτικών ερειπίων παρελθόντος και μέλλοντος αλλά δεν ξεπέφτει, δεν υποβιβάζεται, δεν μικραίνει. Και τελικά, μέσα στα ερείπια του χωρισμού, βάζει να φυτρώσει λουλούδι. Το τραγούδι των Αγριων Μελισσών μιλά περισσότερο για την Ελευθερία παρά για τον έρωτα… Η Ελευθερία είναι όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις και η Ελένη Φωτάκη με τον τελευταίο στίχο φτάνει ακριβώς σε αυτό. Στο τίποτα που δεν έχει τίποτα αλλά είναι ελεύθερο.

Στίχοι: Ελένη Φωτάκη, Μουσική: Γιώργος Καζαντζής

Να σε μισήσω είν αργά
αέρας με δροσολογά
με κυνηγούν οι μέλισσες
κι εσύ, που δεν με θέλησες.
Τινάζω το βασιλικό
να σταματήσω το κακό
σ είχανε δέσει μάγισσες
μα πάλι εσύ με ράγισες.

Νυχτώνει, βγαίνω να σε βρω
σα φεγγαράκι δυο μερώ
κλειστά παραθυρόφυλλα
να μ΄ αγαπάς, πώς το θελα.

Θυμάρι ρίχνω στις φωτιές
με τυραννούν οι ομορφιές
οι ομορφιές οι φόνισσες
κι εσύ που με λησμόνησες

Αν κλάψω, μη με φοβηθείς
την ένιωσα και πριν χαθείς
μια πίκρα στο ροδόνερο
γιατί μ αρνιόσουν τ όνειρο.
Θα ρίχνω εκεί που περπατάς
τον όρκο μας να τον πατάς
κι ας με πονούν οι μέλισσες
κι εσύ, που δεν με θέλησες.

Με τη μαγευτική ερμηνεία της «ντύνει» τις σκηνές. Στίχοι που σου φέρνουν στο μυαλό όλες αυτές τις καθηλωτικές σκηνές που έχεις δει μέχρι τώρα στη σειρά. «Ταυτίζομαι με τις μικρές ιστορίες που τραγουδώ, χαρές, πίκρες και έρωτες, Αν δεν μπω μέσα στο τραγούδι, δεν μπορώ να το αποδώσω. Επίσης διακωμωδώ τα λάθη μου, γελάω μαζί τους. Πάντα μου ταιριάζουν τα τραγούδια που έχουν καλό στίχο. Πρέπει δηλαδή ο στίχος να με αγγίζει, να κάνει πρώτα εμένα ν` ανατριχιάζω – και αν συμβεί αυτό, μετά τα πράγματα είναι εύκολα στην επιλογή. Αν μου ταιριάζει ο στίχος, έρχεται κι η μουσική και το φτιάχνουμε το τραγούδι…», έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της… Εδώ και χρόνια, τη Φωτεινή Βελεσιώτου πολύς κόσμος τη θαυμάζει και την ακολουθεί σταθερά. Γιατί εκείνη όχι μόνο αφοσιώνεται όταν τραγουδάει, αλλά δίνει και όλο το συναίσθημα που υπάρχει στην ψυχή της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr