Η Κουμουνδούρου επιμένει: Εκλογές την Άνοιξη

0
125

Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για όλα όσα ακούγονται από την αντιοπολίτευση, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διαψεύδει σε όλους τους τόνους, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείουν, ξαφνική πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μέσα στην Άνοιξη. Στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου και των γραφείων του κόμματος στη Βουλή, επικρατεί προεκλογικό κλίμα. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις νέες επιδοτήσεις ελαφρύνσεις, εκτιμάται πως είναι μια «προεκλογικού τύπου, μέτρο». Θεωρούν, μάλιστα, πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται εν συνόλω, -υπουργεία, φορείς και βουλευτές-, για τη τελική ευθεία.

Στη Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός αφήνει ακόμη και άλλα περιθώρια νέων μέτρων και επιδοτήσεων στις κοινωνικές ομάδες στις οποίες στηρίχτηκε για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Δηλαδή τη μεσαία τάξη και τις κοινωνικές ομάδες που είχε θίξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αναλύσεις περί πρόωρων εκλογών εδράζονται στην εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσει σε μια εκτεταμένη ενίσχυση της μεσαίας τάξης, προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί με την ακρίβεια και την εκρηκτική αύξηση των τιμών στα κοινωνικά αγαθά. «Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί», λένε πως αποτελούν βάρος κυρίως στη μεσαία τάξη. Οι ευάλωτες ομάδες θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, αλλά τη μερίδα του λέοντος θα λάβει η ελληνική οικογένεια που θίγεται περισσότερο.

Στο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά κάνουν λόγο για «εξαγορά ψήφων», με τη μορφή επιδοτήσεων. Για αυτό το λόγο, μέχρι τις εκλογές, όποτε και αυτές πραγματοποιηθούν η αξιωματική αντιπολίτευση θα επικεντρώσει τη πολιτική της τακτική στην:

  • Ενέργεια
  • Τιμολόγια κοινής ωφέλειας
  • Υγεία και
  • Κοινωνικά αγαθά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Κουμουνδούρου επιλέχθηκε η πολιτική του «σκληρού ροκ». Μιας ολομέτωπης επίθεσης σε όλα τα μέτωπα της κυβερνητικής πολιτικής. Μια τακτική ακραίας πόλωσης και πολιτικού διλήμματος: ΝΔ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης εναντίον Τσίπρα.

Η επιλογή, μάλιστα, δεν είναι η τακτική του «δεύτερου γύρου», δηλαδή της Κυριακής μετά την απλή αναλογική. Αλλά η Κυριακή της απλής ανοδικής. Ακόμη και αν η κυβέρνηση επιλέξει να προχωρήσει σε αλλαγή εκλογικού νόμου.

Η απόφαση αυτή έχει ως στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς από το «πρώτο γύρο», έτσι ώστε να σταλεί το μήνυμα της επικράτησης και της ευρύτερης κινητοποίησης για το «δεύτερο γύρο».

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνεται πλέον σε ευρύτερα πολιτικά ακροατήρια και θα στοχεύει στην επανάκτηση της μεσαίας τάξης. Μια πολύ μεγάλη κοινωνική κατηγορία που είχε στρέψει τη προσοχή της στις τελευταίες εκλογές στο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ένα οργανωμένο σχέδιο επισκέψεων του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, μια φορά την εβδομάδα. Και σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέψεις σε όλους τους νόμους της χώρας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει…

Vespa GTS: Το ξεκίνημα μιας περιπέτειας με καινοτομία και στυλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr