Η μεγάλη εβδομάδα των Πλειστηριασμών – Τα πιο γνωστά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

0
68

Τα ξενοδοχεία, το διαμέρισμα της Λεβέντη, η Giant του Βωβού, το εξοχικό του Φιλιππίδη και τα τρία δημοφιλή μαγαζιά

«Καυτή» προμηνύεται η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, σε επίπεδο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα καθώς και για ορισμένα που ανήκουν σε πρόσωπα ευρύτερα γνωστά.

Ειδικότερα κατά το τριήμερο από την Τετάρτη 14 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 16 του μήνα έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 1.110 πλειστηριασμοί.

Ανάμεσα σε αυτούς και με σειρά τιμής εκκίνησης, ξεχωρίζει το «Lesse Hotel» για το οποίο το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Πρόκειται για ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων στη Χαλκιδική που βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς πάνω από έναν χρόνο. Βρίσκεται στη δημοφιλή τουριστική περιοχή του Χανιώτη και χτίστηκε το 2003, σε έκταση 12 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένο από πεύκα και ελιές.

Διαθέτει εστιατόριο, μπαρ στην πισίνα, μίνι μάρκετ, σάουνα και τζακούζι και διάφορες άλλες αθλητικές-ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από 5 κτίρια, ενώ στον ακάλυπτο χώρο έχει κατασκευαστεί pool bar επιφάνειας 55,05 τ.μ. με στεγασμένο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Lesse Hotel
Ο περιβάλλων χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ.

Ένα ακόμη ξενοδοχειακό συγκρότημα που βγαίνει στο σφυρί στις 14 Ιουνίου είναι αυτό της υπό λύση και εκκαθάριση εταιρείας Pyrgos Village.

Pyrgos Village.
Αφορά οικόπεδα εντός του παραδοσιακού οικισμού της Βολισσού, μετά των επ’ αυτών διωρόφων κτισμάτων, στα οποία έχουν συσταθεί οριζόντιες ιδιοκτησίες και τα οποία συγκροτούσαν ξενοδοχείο ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων Α’ Τάξης, στην περιοχή «Άγιος Γεώργιος» και «Πύργος» του δ.δ. Βολισσού της δημοτικής ενότητας Αμανής, στη Χίο.

Πρόκειται για παλαιές πέτρινες διώροφες μονοκατοικίες, οι οποίες επισκευάσθηκαν, την περίοδο 2000-2005, διατηρώντας την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική και διαμορφώθηκαν σε πολυτελείς βίλες για τους σκοπούς του ξενοδοχείου.

Pyrgos Village
Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το γήπεδο φαίνεται να είναι σαφώς οριοθετημένο με χαμηλούς τοίχους από λιθοδομή. Το ακάλυπτο τμήμα του έχει ασφαλτοστρωθεί και έχει διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης ώστε να εξυπηρετούνται οι ένοικοι και σε ιδιωτική οδό, ενώ μέρος του είχε φυτευτεί και διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες του χώρου εκδηλώσεων του ξενοδοχείου. Σημειώνεται πως στο βορειοανατολικό τμήμα του έχει κατασκευαστεί πισίνα και ότι το ακίνητο διαθέτει εξαιρετική θέα στον κάμπο της Βολισσού, στην θάλασσα και στο Κάστρο. Η εν λόγω εταιρεία είναι συμφερόντων του κ. Στ. Λιόβαρου, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης και της νησίδας Μάκρη.
Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.194.000 ευρώ.

Η… Giant του Βωβού
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, αναμένεται να γίνει και ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός, ο οποίος αφορά τις υπόλοιπες 122 οριζόντιες ιδιοκτησίες-θέσεις στάθμευσης στους δύο γνωστούς πύργους της κραταιάς άλλοτε «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είναι το Artina Center, ένας από τους πρώτους ουρανοξύστες της Αθήνας που είχε «υποδυθεί» την Giant στο τηλεοπτικό σήριαλ «Λάμψη».

Artina Center
Στο πρώτο σφυρί που χτύπησε στις 21 Δεκεμβρίου 2022 βγήκαν 187 οριζόντιες ιδιοκτησίες, ως επί το πλείστον θέσεις στάθμευσης και υπόγειοι χώροι των δύο παραπάνω κτηρίων, ενώ κατακυρώθηκαν οι 51, στις περισσότερες περιπτώσεις για 1 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης.

Στις 16 Μαρτίου 2023 χτύπησε το επαναληπτικό σφυρί για τις 136 υπόλοιπες οριζόντιες ιδιοκτησίες από τις οποίες κατακυρώθηκαν μόλις οι 14. Στον επικείμενο πλειστηριασμό ότι οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι μειωμένες και ξεκινούν από τις 4.800 ευρώ για τις μεμονωμένες θέσεις στάθμευσης ενώ φτάνουν μέχρι και τις 222.720 ευρώ για μεγαλύτερους χώρους που μπορούν να κατατμηθούν και να φιλοξενήσουν έως και 29 αυτοκίνητα.

Η καταιγίδα πλειστηριασμών στρέφεται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία» ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Galaxy IV Funding Designated Activity Company» (ειδική διάδοχος της Alpha Bank).

Το διαμέρισμα της Λεβέντη
Την ίδια μέρα στις 16 Ιουνίου θα χτυπήσει το σφυρί για κατοικία στο ακίνητο της οικογένειας Λεβέντη (κεντρική φωτο κειμένου) επί της Ηρώδου Αττικού απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Πρόκειται για το ιδιαίτερα δηµοφιλές, λόγω θέσης και ιστορίας, ακίνητο στη συµβολή της Ηρώδου Αττικού µε τη λεωφόρο Β. Κωνσταντίνου που κατά το παρελθόν ήταν γνωστό και ως «πολυκατοικία του Καραµανλή», καθώς ο Κωνσταντίνος Καραµανλής για ένα διάστηµα µετά την επιστροφή του από το Παρίσι το 1974 διέµενε στο δώμα της.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της Ασπασίας Αλγιαννάκη-Λεβέντη, συζύγου του εκλιπόντος Γεωργίου-Νεοκλή Λεβέντη και αφορά το ποσοστό 100% του δικαιώματος της επικαρπίας επί της οριζόντιας ιδιοκτησίας διαμερίσματος του πρώτου ορόφου. Η αγοραία αξία της κατοικίας υπολογίζεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και το δικαίωμα επικαρπίας αντιστοιχεί στο 40% της αξίας της πλήρους κυριότητας. Σε αυτό το ποσό γίνεται επιπλέον αποµείωση 10% λόγω συνιδιοκτησίας και εποµένως η αγοραία αξία της επικαρπίας και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 997.000 ευρώ.

Η κατοικία αυτή έχει πρόσοψη προς την Ηρώδου Αττικού, την πλατεία Σταδίου και τη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου ενώ, σύμφωνα με την έκθεση, αποτελείται από «μικρή είσοδο, χολ, έξι δωμάτια, τρία λουτροκαμπινέ, μαγειρείο μετά βοηθητικού χώρου, όφις και δωματίου υπηρεσίας μετά λουτροκαμπινέ». Το εμβαδόν των κυρίως χώρων είναι 269,69 τ.μ. και των βεραντών 176,59 τ.μ., με τη συνολική επιφάνεια να φτάνει τα 446,28 τ.μ.

Το ακίνητο στο Καστρί
Ένα ακόμη ξεχωριστό ακίνητο, αυτή τη φορά στα βόρεια προάστια, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 14 Ιουνίου. Η διαδικασία στρέφεται κατά της εταιρείας «Φουρλής Χατζησάββας Α.Ε.» και αφορά κατοικία εντός ενός οικοδομικού συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται στο Καστρί στην περιοχή του οικοδομικού Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η Πολιτεία», στη συμβολή των οδών Λόφου και Ψυχάρη.

Το εν λόγω Κτήριο Γ έχει ανεγερθεί στο νότιο τμήμα του οικοπέδου, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δώμα και περιλαμβάνει μία αυτοτελή και ανεξάρτητη ιδιοκτησία/ κατοικία η οποία εξυπηρετείται από δικό της ανελκυστήρα και σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Το ισόγειο αποτελείται από είσοδο, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, W.C., 4 υπνοδωμάτια, ιματιοθήκη, 3 λουτρά, διάδρομο, ανελκυστήρα, κλίμακα καθόδου στο υπόγειο και ημιϋπαίθριους χώρους συνολικής επιφανείας 249,53 τ.μ. Το υπόγειο περιλαμβάνει 3 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, διάδρομο, 10 αποθήκες, το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα και τον ανελκυστήρα, το λεβητοστάσιο και την κλίμακα ανόδου στο ισόγειο. Το κτήριο καταλήγει σε δώμα (ταράτσα), ενώ διαθέτει και αποκλειστική χρήση μέρους του ακάλυπτου χώρου.

Η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης), επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.354.683 ευρώ.

Το εξοχικό του Φιλιππίδη


Την Παρασκευή 16 Ιουνίου αναμένεται να χτυπήσει το επαναληπτικό σφυρί και για το εξοχικό του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του Ελπίδας Νίνου. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή εκκίνησης είναι μειωμένη κατά 20% στις 141.200 ευρώ, έναντι 176.400 ευρώ που ήταν προηγουμένως.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 1.242 τ.μ. και εντός αυτού υφίσταται διώροφη οικοδομή 181,12τ.μ. (με σοφίτα, ισόγειο και ημιυπόγειο), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο υπάρχει πισίνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα μπετά. Από τα τέλη του 2009 η κατοικία ήταν στο τελικό στάδιο πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης. Θα προηγηθεί δύο μέρες νωρίτερα, στις 14 Ιουνίου, ο πλειστηριασμός για όμορο οικόπεδο έκτασης 1.232 τ.μ. που θα βγει με τιμή εκκίνησης 75.600 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός και η σύζυγός του τον Ιούλιο του 2022 έχασαν και τη μεζονέτα τους στο Π. Ψυχικό.

Το Palmie bistro, το Κέντρο Αθηνών και το Ramino
Την Τετάρτη 14 Ιουνίου θα βρεθεί για μια ακόμη φορά αντιμέτωπο με το σφυρί το κατάστημα της Palmie bistro, συμφερόντων της οικογένειας Κουτρουλιά, στο Κεφαλάρι.

Palmie bistro
Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα της αλυσίδας, ενώ έχουν προηγηθεί τουλάχιστον άλλοι δύο άγονοι πλειστηριασμοί. Έτσι, τώρα η τιμή εκκίνησης έχει υποχωρήσει στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός και για το «Κέντρο Αθηνών», μια από τις πλέον δημοφιλείς νυχτερινής διασκέδασης που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς στη συμβολή της με την Π. Ράλλη.

Κέντρο Αθηνών
Ειδικότερα έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το 33,33% του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το νυχτερινό κέντρο με την τιμή πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο ποσοστό να έχει οριστεί στις 646.000 ευρώ. Το ακίνητο αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 213,60 τ.μ., πρώτο όροφο, επιφάνειας 191,65 τ.μ., και δεύτερο όροφο επιφάνειας 131,75 τ.μ.

Ramino
Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Villa Επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας και επισπεύδουσα είναι η διαφημιστική εταιρεία Politis Out of Home για απαίτηση ύψους 69.890 ευρώ.

Στην περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενεπλάκη και το δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας Ramino, χωρίς ωστόσο να ευθύνεται για αυτό η συγκεκριμένη επιχείρηση. Και τούτο καθώς το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το εστιατόριο ανήκει στην εταιρεία Carouzos Real Estate, έναν από τους βασικούς βραχίονες του σκανδάλου που άφησε πίσω του χρέη εκατομμυρίων.

Ramino
Ειδικότερα, για τις 14 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Intrum και με τιμή πρώτης προσφοράς 976.000 ευρώ για ένα ισόγειο κατάστημα με υπόγειο το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Άγγελου Μεταξά στη συμβολή της με την οδό Φοίβης, στην Γλυφάδα.

Το εν λόγω κατάστημα έχει επιφάνεια 76 τ.μ., αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και αποκτήθηκε από την Carouzos Real Estate το 2007. Ωστόσο το ακίνητο μισθώνεται από την εταιρεία «Καστελόριζο & Κ. Παπαθεοδώρου Α.Ε. Εκμετάλλευση Εστιατορίων & Τουριστικών Επιχειρήσεων». Πρόκειται για τον γνωστό όμιλο εστίασης Καστελόριζο που διαθέτει αρκετά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Η εταιρεία ασφαλώς δεν φέρει καμία ευθύνη ούτε έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του πλειστηριασμού.

Κατά την περιγραφή, στον ισόγειο χώρο υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση των πελατών και κουζίνα, ενώ στο υπόγειο βρίσκονται τουαλέτες και αποθηκευτικοί χώροι εξυπηρέτησης του προσωπικού. Η πρασιά του εν λόγω καταστήματος προς τη Λεωφόρο Άγγελου Μεταξά είναι διαμορφωμένη με κλειστή μεταλλική κατασκευή και κινητά υαλοστάσια, όπου επίσης έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr