Η Νέα Υόρκη καταργεί τη μάσκα στους δημόσιους κλειστούς χώρους

0
81

Την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για τους περισσότερους κλειστούς δημόσιους χώρους της πολιτείας, της Νέας Υόρκης αναμένεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ.  Σύμφωνα με τους New York Times, η Δημοκρατική πολιτικός σκοπεύει να αφήσει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, κατά του οποίου έχουν υπάρξει προσφυγές στη δικαιοσύνη, να λήξει αντί να επιδιώξει την ανανέωσή του.

Παραμένει ασαφές εάν οι αξιωματούχοι της Χόκουλ θα ανανεώσουν ή θα άρουν το ξεχωριστό μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία της Νέας Υόρκης που αναμένεται να λήξει σε δύο εβδομάδες. Η Χόκουλ είχε επιβάλλει το προσωρινό μέτρο στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το ιδιαίτερα μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος της «Όμικρον» απειλούσε να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα.

Αξιωματούχοι σε πολλές άλλες πολιτείες που τελούν υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών, -Νιου Τζέρσεϊ, Καλιφόρνια, Κονέκτικατ, Ντέλαγουερ και Όρεγκον-, γνωστοποίησαν προχθές ότι θα άρουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τα σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους τις επόμενες εβδομάδες.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές επικαλέστηκαν την αποκλιμάκωση του κύματος μολύνσεων νοσηλειών και των θανάτων από κορωνοϊό που τροφοδότησε η «Όμικρον», και που άρχισε να σαρώνει τις ΗΠΑ κατά την εορταστική περίοδο στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, η επικεφαλής των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) Ροσέλ Γουαλένσκι δήλωσε χθες στο Reuters ότι με τα κρούσματα να είναι ακόμα υψηλά σε εθνικό επίπεδο, «δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή», για να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.

Πηγή: Pagenews.gr