Η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο

0
32

Η Celestyal Cruises (πρώην Louis Cruises και Louis Cruise Lines) είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της κρουαζιέρας. Είναι θυγατρική της Louis plc η οποία ιδρύθηκε το 1935 ως το πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο της Κύπρου. Η Celestyal Cruises διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα με λιμάνια επι/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η εταιρία διαχειρίζεται δύο μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, που το καθένα προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρίας είναι ο «προορισμός», ενώ κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Η Celestyal ανακαίνισε μέρος του στόλου της το 2015.

Στα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού 2015, η Celestyal έλαβε τέσσερα βραβεία, ένα από τα οποία ήταν το Χρυσό Βραβείο Θεματικών Εκδηλώσεων. Έλαβε επίσης δύο ασημένια βραβεία και ένα χάλκινο βραβείο. Τον επόμενο χρόνο, κέρδισε το Cruise Line Revelation Award στα Excellence Awards στην Καρταχένα της Ισπανίας. Η Celestyal έλαβε το Best Value Cruise Line του 2016 στα Cruise Critic UK Editors ‘Picks Awards, καθώς και τέσσερα ελληνικά τουριστικά βραβεία το 2016.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Celestyal ανακοίνωσε συνεργασία με την Hays Travel για να επεκτείνει την πελατειακή της βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθιστώντας τις κρουαζιέρες της διαθέσιμες μέσω της Hays Tour Operating Limited. Η Celestyal συνεργάστηκε επίσης με τις Air Canada Vacations, Transat, Hola Sun Holidays, Apple Vacations, Iglu και Planet Cruise.

Τον Δεκέμβριο του 2017, τα Cruise Critic UK Editors ‘Picks Awards αναγνώρισαν την Celestyal με το Best for Service. Το Marella Spirit έλαβε επίσης τρία βραβεία Cruise Critic UK Editors ‘Picks. Επίσης, το 2017, η Celestyal έλαβε πέντε κορυφαία βραβεία Critic Cruiser’s Choice, καθώς και πέντε βραβεία στα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού.

Στα τέλη του 2017, η Celestyal ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την περίοδο κρουαζιέρας στην Ελλάδα σε 10 μήνες. Η επέκταση περιελάμβανε επτά διανυκτερεύσεις κρουαζιέρες στο Αιγαίο με προορισμούς διανυκτέρευσης στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Τον επόμενο μήνα, η Celestyal ανακοίνωσε τα δρομολόγια των ελληνικών νησιών του 2019 που αναχώρησαν από τον Πειραιά, τα οποία είχαν περισσότερες παραμονές με περισσότερους προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σάμος ή το Κουσάντασι, η Πάτμος, το Ηράκλειο (Κρήτη), η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Το Majesty προστέθηκε στον στόλο της Celestyal στην Ελλάδα για κρουαζιέρες στο Αιγαίο το 2018 όταν τελείωσε η ναύλωση της προς τη Marella Cruises, προηγουμένως Thomson Cruises. Τον Ιούλιο του 2018, ανακοινώθηκε ότι το  Majesty πωλήθηκε στην ισραηλινή εταιρεία Mano Maritime.

Η πανδημία του κορωνοϊού χτύπησε και την κρουαζιέρα και η ετιαρεία ανακοίνωσε πως αναστέλει τις κρουαζιέρες έως τις 6 Μαρτίου 2021. Ωστόσο, πριν από λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε ότι η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα MedCruises Awards, την αναγνωρισμένη διοργάνωση που στόχο έχει την ανάδειξη των εταιρειών που αριστεύουν και καινοτομούν στον κλάδο του τουρισμού και της κρουαζιέρας.

Η εταιρεία έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Εταιρεία Κρουαζιέρας με τον υψηλότερο βαθμό επίδειξης Αλληλεγγύης και Δέσμευσης στον κλάδο κατά τη διάρκεια της Πανδημίας», με γνώμονα τόσο τη συνολική προσφορά της στην τοπική κοινωνία που δραστηριοποιείται, όσο και στον κλάδο συνολικά, με αφορμή την επένδυσή της προσθήκης του νέου κρουαζιερόπλοιου στο στόλο της, εν μέσω αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Η στήριξη της Celestyal Cruises σε ευπαθείς ομάδες, το υγειονομικό προσωπικό και το σύστημα υγείας της χώρας, μέσα από μια σειρά ενεργειών επισφράγισαν την έμπρακτη αλληλεγγύη της προς την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης. Ενώ η προσθήκη του νέου κρουαζιερόπλοιου, στο στόλο της – το οποίο πλέον φέρει το όνομα Celestyal Experience – κατά τη διάρκεια μιας δυσμενούς για τον κλάδο περιόδου αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευσή της στην προώθηση της κρουαζιέρας και να διακριθεί για αυτή ανάμεσα σε κορυφαίες εταιρείες τουρισμού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κος Κρις Θεοφιλίδης δήλωσε σχετικά: «Η βράβευση αυτή αποτελεί τιμή για την οικογένεια της Celestyal Cruises, αφού επισφραγίζει τις προσπάθειες μας για την στήριξη και ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων των τοπικών μας κοινοτήτων. Ιδιαίτερα, το βραβείο αυτό παίρνει άλλη διάσταση και σημασία όταν απονέμεται σε μια περίοδο που αποτελεί από τις πιο δύσκολες στη σύγχρονη ιστορία και αξίες όπως η αλληλεγγύη έχουν μεγαλύτερη σημασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της MedCruise για την τιμή αυτή και να δεσμευτώ με τη σειρά μου πως θα συνεχίσουμε με την ίδια αισιοδοξία και ζήλο να υποστηρίζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας, επενδύοντας συνεχώς προς την ανάκαμψή του».

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στις 11 Αυγούστου 2020, ως ενέργεια της MedCruise Association, μέσα από μια εντυπωσιακή διαδικτυακή τελετή που γέμισε τους συμμετέχοντες ελπίδες για μια κοινή ανάκαμψη του κλάδου και ανέδειξε εκείνες τις εταιρείες, οργανισμούς και άτομα που εργάζονται σκληρότερα για να παραμείνει η κρουαζιέρα ανταγωνιστική και στο μέλλον.

Τα MedCruise Awards 2020, αποτελούνται από διαφορετικές κατηγορίες, με διαφορετικές επιτροπές που απαρτίζονται από ειδικούς της κρουαζιέρας, ενώ ορισμένα βραβεία που απονεμήθηκαν βασίστηκαν στη γνώμη των μελών της κριτικής επιτροπής άλλα και στην πορεία της κάθε εταιρείας. Η τελετή απονομής των βραβείων ξεκίνησε με τις ομιλίες εξεχόντων μελών της MedCruise, του Προέδρου κ. Airam Díaz και του Διευθυντή Συνεργασιών και Εκδηλώσεων, κ. Nicky Guerrero.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των νικητών για την εκάστοτε κατηγορία, η καθεμία από τις οποίες συνοδευόταν από τις δηλώσεις μελών των νικητήριων εταιριών. Δεδομένων των συνθηκών, δεν ήταν δυνατή η φυσική παρουσία των παραπάνω μελών, ούτε η διεξαγωγή κάποιας περαιτέρω ψυχαγωγικής δράσης, εκτός από το μουσικό πρόγραμμα της Ισπανίδας καλλιτέχνιδος Della Du.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr