Η Novaris στο «στόχαστρο» του Μητσοτάκη

0
55

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση Novartis, αφού η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την εταιρεία.

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση Novartis, αφού η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την εταιρεία.

Η υπόθεση Novartis στην Ελλάδα αναφέρεται σε έρευνα των ελληνικών και αμερικανικών δικαστικών και ρυθμιστικών αρχών σχετικά με τον χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων και ιατρών του εθνικού συστήματος υγείας στην Ελλάδα από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία Novartis, προς όφελος των συμφερόντων της.

Η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να υλοποιήσει τη δέσμευση της να διεκδικήσει αποζημίωση από την εταιρεία Novartis για το σύνολο των παράνομων πρακτικών, αφού έλαβε υπ’ όψη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, φαίνεται να είναι αποφασισμένη σε αποφασιστικές ενέργειες.

Αυτές περιλαμβάνουν εντολή για σύσταση επιτροπής διαπραγμάτευσης, εντολή για διορισμό δικηγορικής εταιρείας στις ΗΠΑ για προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και εντολή για έγερση αγωγής ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης για διεκδίκηση της αποζημίωσης για την προσβολή του ελληνικού δημοσίου με επιφύλαξη για την τυχόν επιπλέον ζημιά που θα προσδιοριστεί και η οποία έχει ήδη συνταχθεί.

Οι ενέργειες αυτές έρχονται σε πρόδηλη αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που επένδυσε στη σκευωρία και δεν διεκδίκησε τίποτα από την εταιρεία η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να λογοδοτήσει η Novartis και να αποζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες πρακτικές της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr