Η Πολωνία προσφεύγει στο Ευρωδικαστήριο κατά της απόφασης για τις μηχανές εσωτερικής καύσης

0
50

Η Πολωνία θα προσφύγει εντός ημερών στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ κατά των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τερματισμό της πώλησης αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα σε όλη την ΕΕ από το 2035

Η Πολωνία θα προσφύγει εντός ημερών στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ κατά των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τερματισμό της πώλησης αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα σε όλη την ΕΕ από το 2035, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός για το κλίμα της χώρας Άννα Μόσκβα.

Μια δέσμη κανονισμών της ΕΕ που εγκρίθηκε νωρίτερα φέτος αποσκοπεί στην έναρξη μιας νέας αγοράς άνθρακα για τον περιορισμό των εκπομπών από τα κτίρια και τις μεταφορές, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά στο μηδέν από το 2035.

Η Πολωνία ήταν η μόνη χώρα που αντιτάχθηκε σταθερά στην πρόταση και καταψήφισε τους κανόνες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κατάλληλη ανάλυση των αγοραίων και κοινωνικών συνεπειών της απαγόρευσης.

«Δεν συμφωνούμε με αυτό και με άλλα έγγραφα της δέσμης μέτρων Fit for 55 και θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ελπίζω ότι και άλλες χώρες θα συμμετάσχουν», δήλωσε η Μόσκβα στο Radio Zet τη Δευτέρα.

«Θα καταθέσουμε την αίτηση τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: Pagenews.gr