Οι πορείες και ο μεγάλος περίπατος

0
67

Πρέπει να συνεχιστούν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας; Βεβαίως και ναι. Όμως, χωρίς να διακόπτεται η κυκλοφορία, όταν ο αριθμός των διαδηλωτών δεν το δικαιολογεί. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί ο… μεγάλος περίπατος μερικών δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι απασχολούνται (σχεδόν) επαγγελλματικά σε αυτόν τον τομέα. Ναι στις διαδηλώσεις, όχι στην άσκοπη ταλαιπωρία των πολλών, οι οποίοι μεταξύ άλλων διασφαλίζουν με τους φόρους τους την απρόσκοπτη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας. Πρέπει να συνεχιστεί το πείραμα του μεγάλου περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας. Βεβαίως και ναι. Όμως, αν αποδειχθεί ό,τι τα οφέλη είναι μικρότερα από το κόστος, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Αλλιώς δε θα πρόκειται για πείραμα, αλλά για πείσμα. Και τα πείσματα συνήθως πληρώνονται ακριβά. Τα πράγματα είναι απλά: ναι στα κεκτημένα δημοκρατικά δικαιώματα, ναι σε αλλαγές που βελτιώνουν τη ζωή των πολλών, όχι σε κατάχρηση, όχι σε άσκοπες παρεμβάσεις. Γιατί μπορεί έτσι κάποιοι να δικαιολογούν την ύπαρξή τους (διαδηλωτές και επιστήμονες), αλλά κάποιοι άλλοι πληρώνουν το κόστος των φιλοδοξιών τους. Και αυτοί οι κάποιοι άλλοι θα πρέπει κάποτε να τύχουν και αυτοί της απαραίτητης προσοχής και προστασίας από την Πολιτεία.

Βέβαια, το κέντρο της Αθήνας δεν το απειλούν μονάχα οι πορείες και ο μεγάλος περίπατος.

Το απειλούν κυρίως όσοι έχουν κάνει πανάκριβη την πρόσβαση των πολιτών. Δυστυχώς για λίγες ώρες πάρκινγκ ο μέσος εργαζόμενος πρέπει να πληρώσει σχεδόν το μισό του ημερομίσθιο. Αυτό δεν έχει καμία λογική. Στα αλήθεια, ποιος θα κατέβει με τα παιδιά τους στο κέντρο, να τους δείξει τους αρχαιολογικούς χώρους, αν είναι να του κοστίσει δύο και τρία μεροκάματα η βόλτα; Είναι δυνατόν να μην έχει προβλεφθεί μια γενναία έκπτωση στο εισιτήριο για τους αρχαιολογικούς χώρους; Για την ακρίβεια η ελεύθερη είσοδος των οικογενειών! Μπορεί η μέση ελληνική οικογένεια να σηκώσει το κόστος του εισιτηρίου παράλληλα με το κόστος του αυτοκινήτου ή των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των απαραίτητων καφέδων, παγωτών και αναψυκτικών; Η απάντηση είναι όχι. Και αν θέλουμε οι νέοι να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους δε θα πρέπει να τους ζητάμε να πληρώσουν. Μερικά πράγματα δεν έχουν τιμή, αλλά έχουν αξία.

Σε κάθε περίπτωση, σε λίγες ώρες το σχετικό νομοσχέδιο για τα μέτρα περιορισμού των λουκέτων στο κέντρο της Αθήνας, εξαιτίας διαδηλώσεων, θα είναι νόμος του κράτους. Αναμένω με ενδιαφέρον να δω την εφαρμογή του. Όπως αναμένω με ενδιαφέρον να δω τα μέτρα που θα πλαισιώσουν τον μεγάλο περίπατο. Ειλικρινά πιστεύω ό,τι οι προθέσεις όλων είναι οι καλύτερες. Και κοινές. Να δούμε την Αθήνα όπως τη θέλουμε. Και να τη βλέπουμε από κοντά. Όχι μονάχα από τις ειδήσεις για τις καταστροφές και τα μποτιλιαρίσματα. Φαντάζομαι πως σε αυτό συμφωνούν και οι κανονικοί διαδηλωτές και οι εμπνευστές του μεγάλου περιπάτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr