Η ρωσική Βάγκνερ θα μεταφέρει κρυφά μέσω Μάλι εξοπλισμό στην Ουκρανία

0
54

Ο όμιλος Βάγκνερ είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει ψεύτικα χαρτιά για τέτοιες συναλλαγές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση των ειδήσεων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο όμιλος Βάγκνερ της Ρωσίας προσπαθεί να κρύψει τις προσπάθειές του να αποκτήσει στρατιωτικό εξοπλισμό για χρήση στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει ενημερωθεί ότι η μισθοφορική δύναμη επιδιώκει να μεταφέρει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μέσω του Μάλι, ώστε να βοηθήσει τη Ρωσία στον πόλεμο της.

Ο όμιλος Βάγκνερ είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει ψεύτικα χαρτιά για τέτοιες συναλλαγές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ σε δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση των ειδήσεων.

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Βάγκνερ προσπαθούσε να αγοράσει στρατιωτικά συστήματα από ξένους προμηθευτές και να διοχετεύσει αυτά τα όπλα μέσω του Μάλι ως τρίτο μέρος”, είπε ο Μίλερ.

“Δεν έχουμε δει ακόμη ενδείξεις ότι αυτές οι εξαγορές έχουν οριστικοποιηθεί ή εκτελεστεί, αλλά παρακολουθούμε στενά την κατάσταση”.

Ο Μίλερ είπε ότι η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις σε έναν αριθμό ατόμων και οντοτήτων που υποστηρίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Βάγκνερ και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν περισσότερα να μοιραστούν σύντομα.

Οι μισθοφόροι της Βάγκνερ έχουν πολεμήσει μαζί με τακτικά ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις πιο έντονες μάχες, όπως η συνεχιζόμενη μάχη για τον έλεγχο του Μπαχμούτ.

Οι δυτικές χώρες έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις δραστηριότητες της Βάγκνερ στο Μάλι από τα τέλη του 2021. Η χώρα της Δυτικής Αφρικής, της οποίας οι ηγέτες κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα το 2021, και η Ρωσία υποστήριξαν στο παρελθόν ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκεί δεν είναι μισθοφόροι αλλά εκπαιδευτές που βοηθούν τα τοπικά στρατεύματα με εξοπλισμό που αγόρασαν από τη Ρωσία.

Πηγή: Pagenews.gr