Η Τράμπζονσπορ τιμά τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

0
29

Η Τράμπζονσπορ τιμά τα θύματα των Τεμπών και στέκεται στο πλευρό της χώρας μας που βιώνει την εθνική τραγωδία!

Το ποδόσφαιρο ενώνει και η Τραμπζονσπόρ έστειλε σήμερα (4/3) το πιο «δυνατό μήνυμα» φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι παίκτες της ομάδας, μεταξύ άλλων και ο Μανώλης Σιώπης καθώς ο Τάσος Μπακασέτας ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα τραυματισμού, βγήκαν για προθέρμανση ενόψει του αγώνα τους με την Ουμρανίγεσπορ φορώντας μπλούζες που έγραφαν «περαστικά γείτονα» και από κάτω ήταν η ελληνική και η τουρκική σημαία, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ενημερωθείτε εδω για τις τελευταίες εξελίξεις για την εθνική τραγωδία των Τεμπών

Ο θρήνος και η οδύνη που «χτύπησε» τα δύο έθνη σε μικρό χρονικό διάστημα αρχικά με τον φονικό σεισμό στη γειτονική χώρα και ύστερα το σοκαριστικό δυστύχημα των Τεμπών, ανέδειξε το αίσθημα της αλληλεγγύης.

Και μην βιαστεί κάποιος να κρίνει το ορθογραφικό λάθος που υπήρξε, η κίνηση και η ουσία της είναι αυτό που μετρά.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σκιώδης αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επιτέθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επειδή δέχθηκε δώρο μια φανέλα της Τράμπζονσπορ από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα.

Αυτό, ωστόσο, πυροδότησε την αντίδραση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, και επί της ουσίας αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» στην Τουρκίαμε επίσημη δήλωση στην οποία σχολιάζει όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, επιτέθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και γενικότερα στον τίτλο που φέρει υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα οικουμενικό ίδρυμα στην Τουρκία»!

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας», ανέφερε ο πρόεδρος του MHP και συνέχισε:

«Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φανέλα της Τράμπζονσπορ, με οικουμενικές επιγραφές, στον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου, Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για ένατη φορά για να κάνει τελετουργικό στη Μονή Σουμελά».

«Πέρα από σκανδαλώδης, αυτή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr