Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πτυχία: Εντείνονται όλο και περισσότερο οι έλεγχοι γνησιότητας

0
46

Με αφορμή το θέμα των ημερών που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αυτό του  υποτιθέμενου γιατρού που εξαπάτησε αρκετούς ανθρώπους με αποτέλεσμα να οδηγήσει κάποιους ασθενείς στον θάνατο, τα αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού που έχουν αποστείλει οι υπηρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), από το 2015, έχουν πέσει «βροχή», στο πλαίσιο ελέγχου γνησιότητας των πτυχίων των μελών του.  Ειδικότερα, σε συνεδρίαση που εκτυλίχθηκε κατά τη χθεσινή ημέρα,  το Δ.Σ ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του για την εξέλιξη των ελέγχων, με αφορμή το θέμα του αδίστακτου απατεώνα που έκανε αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών.

Επισημαίνεται ότι ο ΙΣΑ από το 2015 έως σήμερα, έχει υποβάλλει 2.139 αιτήματα σε σχολές της Ελλάδας και έχει λάβει 2.057 απαντήσεις, 3.640 αιτήματα σε σχολές του εξωτερικού και έχει λάβει 1.003 απαντήσεις και 1.148 αιτήματα στο ΔΟΑΤΑΠ και έχει λάβει 209 απαντήσεις.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ζήτησε να ενταθούν οι έλεγχοι και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. «Το ειδεχθές έγκλημα του αδίστακτου απατεώνα που εκμεταλλεύτηκε τον πόνο των ασθενών και έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές ακόμα και παιδιών προκαλεί οργή. Οι υπηρεσίες του ΙΣΑ εργάζονται πυρετωδώς για τον έλεγχο των πτυχίων των μελών του Συλλόγου παρά το γεγονός ότι κάποια Πανεπιστήμια ξένων χωρών δεν συνεργάζονται», ανέφερε ο κ. Πατούλης. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει και οι ίδιοι οι ασθενείς «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απορρίπτουν θεραπευτικές διαδικασίες που βγαίνουν έξω από τα επιστημονικά όρια και πουλάνε «φρούδες ελπίδες»». Επίσης σε όλα τα ιατρεία πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο η άδεια λειτουργίας του ιατρείου από τον ΙΣΑ. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υπόνοιες πρέπει άμεσα να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

 Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα ο κ. Πατούλης, μίλησε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για τον απατεώνα γιατρό που η περίπτωσή του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τον περιφερειάρχη Αττικής να θεωρεί άξιον απορίας το πώς για τόσα χρόνια δρούσε ως γιατρός ο 47χρονος, που είχε ως αποτέλεσμα φύγουν από τη ζωή τρεις άνθρωποι.  Συγκεκριμένα είπε ο κ. Πατούλης: «Άξιον απορίας είναι πώς ένας μη γιατρός προσποιούταν τόσα χρόνια το γιατρό. Δεν είχε καν κάρτα ιατρικού μέλους του Ιατρικού Συλλόγου», ενώ πρόσθεσε πως τόσο καιρό δεν είχε γίνει καμία καταγγελία από τον ιατρικό σύλλογο, ο οποίος στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά κι έχει εντοπίσει πλαστά πτυχία. «Δεν είναι η πρώτη φορά με τέτοιους ψευτογιατρούς» είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr