Ιερόδουλες κορωνοϊός: Τί δηλώνουν στο reuters εργάτριες του sex

0
45

Προβληματισμό και ανησυχία έχουν προκαλέσει στους εργαζόμενους στη βιομηχανία του sex οι οδηγίες που υποχρεούνται να ακολουθούν στους χώρους εργασίες λόγω του Covid 19. Ιερόδουλες μίλησαν στο reuters εκφράζοντας τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο μπορούν όλοι οι κανόνες αποστασιοποίησης να εφαρμοστούν στο επάγγελμά τους.

«Οι κανόνες αυτοί είναι γελοίοι για να το θέσω κόσμια», σχολιάζει η Ρίτα, η οποία διαχειρίζεται έναν οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. «Οι νέες οδηγίες υγείας και ασφάλειας για την προστασία από τον κορωνοϊό θα βλάψουν την επιχείρησή μας» λένε οι εργαζόμενες σε οίκους ανοχής.

Κανονισμοί

Οι κανονισμοί που τέθηκαν σε ισχύ από τις 15 Ιουνίου αναγκάζουν τους εργαζομένους να διατηρούν ονόματα και τηλέφωνα πελατών, τη στιγμή που οι πελάτες προτιμούν να κρατούν την ανωνυμία τους. «Ποιος πελάτης θα μας δώσει τα προσωπικά του στοιχεία; Σας λέω, θα πέσει πείνα», είπε η Άννα Κουρούπου, μια τρανς γυναίκα που διευθύνει την ομάδα υποστήριξης Κόκκινη Ομπρέλα.

Οι κανόνες υπαγορεύουν τη χρήση μάσκας, διατήρηση απόστασης, τα σεντόνια να αλλάζουν μετά από κάθε συνάντηση, οι πληρωμές να γίνονται χωρίς μετρητά και οι πελάτες να δηλώνουν το όνομα και το τηλέφωνό τους.

«Τη Δευτέρα το βράδυ, πρώτη ημέρα επανέναρξης είχε αρκετή δουλειά», συνέχισε η Ρίτα. Αλλά με τις νέες απαιτήσεις, οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ αναρωτιούνται για πόσο καιρό θα κρατήσει ενώ επισημαίνουν ότι οι νέοι κανόνες μπορεί να αναγκάσουν κάποιους να δουλέψουν παράνομα.

Όσο για την ανάγκη τήρησης ουράς στην είσοδο η Ρίτα αναφέρει: «Σχεδόν έσπασαν την πόρτα να μπουν βιαστικά μέσα επειδή ντρέπονται να τους δουν. Πώς θα περιμένουν στην ουρά; Είναι γελοίο.»

Η εικόνα και από άλλες χώρες

Παγκόσμια η βιομηχανία του σεξ αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα λόγω κορωνοϊού. Πολλοί και πολλές που εργάζονται σε αυτόν το χώρο αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Η επαναλειτουργία των οίκων ανοχής θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν να είναι πολλά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε δηλώσεις εργαζόμενων του σεξ  από την περίοδο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε μια σειρά από χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos.gr :

Βολιβία

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε»

Στη Βολιβία οι ιερόδουλες υποστηρίζουν πως ακόμη και σε κανονικές συνθήκες τα έσοδά τους δεν είναι εξασφαλισμένα. Όμως πλέον τίθεται σε κίνδυνο κι η ίδια τους η επιβίωση. Στο φτωχικό προάστιο Ελ Άλτο, στις παρυφές της πρωτεύουσας Λα Πας, πάνω από 50 αδειοδοτημένοι οίκοι αναγκάσθηκαν να κλείσουν μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από 17.00 έως 05.00.

«Δεν βγάζουμε πολλά χρήματα, ούτως ή άλλως, εγώ εργάζομαι ίσα για να τα βγάλω πέρα, αλλά προσπαθώ να είμαι προσεκτική»,υποστηρίζει μια ιερόδουλος, η Γκρισέλ. Η εκπρόσωπος του σωματείου Λίλι Κορτές δηλώνει πως εάν οι νόμιμοι οίκοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, «δυστυχώς οι εργάτριες του έρωτα θα βγουν στον δρόμο και το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο».

Ταϋλάνδη

Όπως πολλές χώρες, έτσι και η Ταϊλάνδη έχει λάβει αυστηρά μέτρα ώστε να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας. Όμως τα κλειστά μπαρ και οι άδειοι δρόμοι έχουν οδηγήσει στην ανεργία περίπου 300.000 ιερόδουλες που πλέον δεν μπορούν να βρουν πελάτες. Η Μπανγκόκ είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς για σεξοτουρίστες. Κάποιες τρανς ιερόδουλες αποφάσισαν να βγουν στο πεζοδρόμιο, όμως εκεί εκτίθενται σε διάφορους κινδύνους.

«Έβγαζα αρκετά καλά χρήματα. Από 300 μέχρι 600 ευρώ την εβδομάδα. Όμως οι επιχειρήσεις έκλεισαν και οι δρόμοι άδειασαν. Πλέον δεν έχω καθόλου εισόδημα» υποστηρίζει η Άλις, μια τρανς ιερόδουλη.

«Φοβάμαι τον ιό, μα πρέπει να βρω πελάτες. Πρέπει να πληρώσω το ξενοδοχείο και να φάω. Δεν έχω επιλογή, πρέπει να δουλέψω. Μα και να θέλω, δεν μπορώ να πάω στο σπίτι. Όλοι οι δρόμοι είναι κλειστοί και η αστυνομία ελέγχει τους πάντες» υποστηρίζει η Πίμ, μια τρανς ιερόδουλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr