Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Σήμερα η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα

0
60

Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες συζήτησης του συνεδρίου είναι:

  • η υγεία,
  • η οικονομική μεταρρύθμιση,
  • οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η
  • ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμήσει το Φόρουμ με μία σημαντική συζήτηση με τον ιστορικό Niall Ferguson, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17.15μμ, ενώ περισσότεροι από 200 καλεσμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

«Μια νέα, θετική, διεθνής εικόνα της χώρας είναι η νέα κληρονομιά της Ελλάδας από την κρίση. Και μια αίσθηση ότι και στα πολύ δύσκολα μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην εναρκτήρια ομιλία της στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο φέτος, πραγματοποιείται διαδικτυακά

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε «το κράτος κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών και η Ελλάδα τον σεβασμό της διεθνούς κοινής γνώμης».Υπογράμμισε, επίσης, ότι η θωράκιση του συστήματος υγείας είναι  «το πεδίο στο οποίο κρίνεται και σφυρηλατείται η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατία». Όπως επισήμανε η κ. Σακελλαροπούλου, ο κορονοϊός ματαίωσε φέτος την ετήσια συγκέντρωση των συνέδρων του Φόρουμ στον ιστορικό χώρο των Δελφών, ωστόσο δεν κατέβαλε τη δημιουργική φαντασία των διοργανωτών του, που ταχύτατα προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες και χαρακτήρισε «επίκαιρη και απολύτως εύστοχη η εστίαση του 5ου αυτού Φόρουμ στη δημόσια υγεία».

Πηγή: Pagenews.gr