Ηλεκτρικές συσκευές: Ξεκινά την άνοιξη με μοντέλο εξοικονομώ

0
137

Ηλεκτρικές συσκευές: Μέσα στην άνοιξη και συγκεκριμένα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση.

Μέσα στην άνοιξη και συγκεκριμένα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση. Η επιδότηση αναμένεται να δοθεί με κριτήρια ιεράρχησης και να είναι κλιμακούμενη. Αφορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενώ θα υπάρξει και ειδικό πρόγραμμα για τους επαγγελματίες.

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι του προγράμματος

Δικαιούχοι του προγράμματος προβλέπεται να είναι όλοι οι Έλληνες, αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική κατάστασή τους. Παράλληλα το πρόγραμμα θα συνδεθεί με την απόσυρση παλαιών συσκευών. Μέσω του προγράμματος θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με επιδότηση συσκευές, και συγκεκριμένα κλιματιστικά και ψυγεία.

Ηλεκτρικές συσκευές: Ποιους αφορά

«Θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα», εξήγησε.

Για τις ενεργοβόρες συσκευές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν μέσω της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνονται τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και οι ψυγειοκαταψύκτες, πιθανόν και τα πλυντήρια. Στόχος είναι μέσα από την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος για τα νοικοκυριά και να υπάρξει ταυτόχρονα σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr