Ηλιόπουλος: Η Κυβέρνηση νομιμοποιεί τα απλήρωτα 10ωρα

0
125

Ο Νάσος Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό εργασίας σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο. Να θυμίσουμε ότι o εκπρόσωπος Τύπου έχει ασκήσει δριμεία κριτική και για την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

«Το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο. Όπως π.χ. οι τράπεζες, στις οποίες το κόμμα του χρωστάει 340 εκατ.», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

«Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό»

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι ο υπουργός Εργασίας «το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: Αυτή του τηλεπωλητή», καθώς -όπως σχολιάζει- «εμφανίζεται παντού χωρίς αντίλογο, για να μας «πουλήσει» τα απλήρωτα 10ωρα. Με επιχείρημα ότι έτσι ένας εργαζόμενος γονιός θα έχει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του». «Αλήθεια κ. Χατζηδάκη», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά από κλάδους θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους; Η νομοθέτηση για πρώτη φορά του σπαστού ωραρίου στη μερική απασχόληση θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους;», σημειώνει.

Όπως υπογραμμίζει, αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας είναι «η αύξηση στον κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό κόντρα στην εργοδοτική ανομία». «Με αυτό το πλαίσιο θα δώσουμε την απεργιακή μάχη και με αυτό το πλαίσιο θα ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Σχετικά με την οικονομία

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση φέρνει ένα μοντέλο που θα οδηγήσει κατευθείαν σε μειώσεις μισθών αλλά και σε ένα νέο κύμα φυγής νέων ανθρώπων από τη χώρα -ένας νέος επιστήμονας δεν θα κάτσει να δουλεύει απλήρωτα δεκάωρα και με διαλυμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς». Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα έχει «αρνητικό αποτύπωμα και στα ποσοστά της ανεργίας, γιατί όταν γίνεται τόσο φτηνή η υπερωριακή εργασία, είναι βέβαιο ότι πολλές επιχειρήσεις -ειδικά οι πιο μεγάλες- θα προτιμήσουν να εξαντλήσουν τους εργαζόμενους που ήδη έχουν παρά να κάνουν νέες προσλήψεις». «Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου μπορεί να μας στοιχίσει αρκετές χιλιάδες λιγότερες θέσεις εργασίας», είπε.

Για την οικονομία ανέφερε ότι «η ΕΚΤ προβλέπει πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν χρεοκοπίες της τάξεως του 20% των ελληνικών επιχειρήσεων», σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ανάγκη ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους που σε μεγάλο βαθμό δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία», εξηγώντας ότι «αυτό το χρέος πρέπει σε μεγάλο ποσοστό να διαγραφεί και το υπόλοιπο να ρυθμιστεί σε ένα σχήμα 120 δόσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr