Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση συγχωνεύει σχολικά τμήματα και κόβει 900 εκατομμύρια από τη δημόσια υγεία

0
112

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση «αντί να προχωρά σε μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, συζητά και εφαρμόζει μόνο περιοριστικά μέτρα».

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων και την περικοπή των δαπανών για την περίθαλψη άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Αναφερόμενος στην πανδημία, επισήμανε ότι «μέσα στον μήνα Οκτώβρη θρηνούμε ήδη πάνω 800 συμπολίτες μας. Σε αυτήν την κατάσταση, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ένα σήμα στην κοινωνία πως τελειώσαμε με την πανδημία. Και δυστυχώς η κυβέρνηση το έχει δώσει πολλές φορές αυτό το σήμα».

Σημείωσε ακόμα ότι «είναι αδιανόητο σε αυτές τις συνθήκες, η ΝΔ να προχωρά σε μέτρα, όπως είναι η συγχώνευση σχολικών τμημάτων». «Αυτές τις μέρες σχεδόν 1.000 τμήματα συγχωνεύονται σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 μαθητές», εξήγησε.

Κατηγόρησε, ωστόσο, την κυβέρνηση ότι «αντί να προχωρά σε μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, συζητά και εφαρμόζει μόνο περιοριστικά μέτρα. Μέτρα για τη δημόσια υγεία σημαίνει πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, σημαίνει στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δεν γίνεται να μην λειτουργούν τόσους μήνες οι κινητές μονάδες εμβολιασμού και δεν γίνεται οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ να είναι λιγότεροι από όσους που ήταν πριν την πανδημία».

Κορωνοϊός

Σχετικά με την πρόσφατη επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα, σχολίασε ότι «είναι εξαιρετικά αντιφατικό, τη στιγμή που ο κ. Τσιόδρας εμφανίζεται για να σημάνει τον κίνδυνο και να προειδοποιήσει για δύσκολο χειμώνα, η κυβέρνηση να κόβει 900 εκατ. ευρώ από τη δημόσια υγεία στον προϋπολογισμό του ’22».

Ηλιόπουλος

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «δεν αξιοποίησε όπως έπρεπε ένα παράθυρο ευκαιρίας που έχει η χώρα, τη χαλάρωση του δημοσιονομικού πλαισίου συνολικά στην ΕΕ». «Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστεί και να διαγραφεί ένα μέρος του πανδημικού χρέους, του ιδιωτικού χρέους που φορτώθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «το μέτρο αυτό θα ενισχύσει και τα έσοδα του κράτους, γιατί το κράτος μπορεί να εισπράξει από μια επιχείρηση που μένει ανοιχτή, ενώ αντίθετα δεν εισπράττει τίποτα από μια επιχείρηση που κλείνει».

Σχετικά με την ακρίβεια, σημείωσε ότι «το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τα μισθωτά στρώματα αλλά το σύνολο της παραγωγής» και επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «να μειωθούν άμεσα οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο». Κατηγόρησε, δε, για υποκρισία την κυβέρνηση όταν απορρίπτει τέτοιες προτάσεις με το επιχείρημα ότι θα επιβαρύνουν το έλλειμμα, «την ίδια στιγμή που πηγαίνει το αφορολόγητο στη γονική παροχή στα 800.000 ευρώ -ενώ από τα 300.000 και πάνω αφορά πολύ λίγους ανθρώπους» ή «την ίδια στιγμή που δίνονται γενναίες οικονομικές επιχορηγήσεις σε ιδιωτικές εταιρείες».

Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Δήλωσε ακόμα ότι «αποτελεί άμεση ανάγκη η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε ότι «στόχος στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική, είναι να είμαστε πρώτο κόμμα έστω και με μία ψήφο, ώστε να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε προοδευτική διακυβέρνηση».

Τέλος, για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο του 2022, σημείωσε ότι «στον δρόμο προς τα εκεί, θα πραγματοποιηθούν 13 συνδιασκέψεις στις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου ο εσωκομματικός διάλογος να είναι ανοιχτός προς την κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr