Ηλιόπουλος ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση ανάγκη για μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους

0
40

Με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων κορωνοϊού σε επιχείρηση στην Πέλλα, ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση για «επικίνδυνη πολιτική» και χαρακτηρίζει ως άμεση ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. «Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από την καταγραφή 191 κρουσμάτων σε κονσερβοποιία στη Βόρεια Ελλάδα. Χθες ανακοινώθηκαν 114 νέα κρούσματα επίσης σε εργασιακό χώρο», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει: «Ο κ. Βρούτσης ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει στοιχεία για τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας στο τομέα της Υγείας και Ασφάλειας».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση που έκανε νόμο την απλήρωτη εργασία, συνειδητά επιλέγει να αφήσει χωρίς κανένα έλεγχο τους εργασιακούς χώρους» και συμπληρώνει: «η πολιτική τους είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για την ίδια τη ζωή των εργαζομένων». «Αποτελεί καθολικό κοινωνικό αίτημα και άμεση ανάγκη η ασφάλεια στην εργασία. Με την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζεται με φόντο τα χρήματα που δόθηκαν σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε ασφαλείς». Ο  επανέρχεται και ζητάει εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με χρήματα που δόθηκαν σε κανάλι, που όπως ισχυρίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλει αρνητές της μάσκας και συνωμοσιολόγους. Το ποσό που δόθηκε στο συγκεκριμένο κανάλι είναι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

«Ο κ. Πέτσας χρηματοδότησε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την καμπάνια «μένουμε ασφαλείς» κανάλι, το οποίο παρέχει σε εκπομπή του νομικές συμβουλές κατά της καραντίνας και της υποχρεωτικής μάσκας, που προωθεί την αυτοδικία και χαρακτηρίζει τον  και τις μάσκες «συνομωσία για να πεθάνουν 15.000 παιδιά και να φτιαχτεί ένα κιλό αδρενόχρωμα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περιμένουμε από τον κ. Πέτσα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί έδωσε δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την πανδημία, σε αρνητές μάσκας και συνομωσιολόγους. Αν δεν μπορεί, ας μας εξηγήσει τουλάχιστον πως παράγεται το «αδρενόχρωμα».  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε χρηματοδότηση που δόθηκε σε κανάλι της Θράκης το οποίο, σύμφωνα, με την καταγγελία, διοργάνωνε εκπομπές που έδινε οδηγίες στους πολίτες για το πώς μπορούν να αντιδράσουν νομικά απέναντι στην επιβολή χρήσης μάσκας! Σε μία από τις εκπομπές επιστήμονας προβάλει την άποψη, ότι οι άνθρωποι υποφέρουν φορώντας μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και τονίζει ότι η μάσκα προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εμπεριέχει κινδύνους για την υγεία και ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή σε κάποιες περιπτώσεις.

Πηγή: Pagenews.gr