Ηλιόπουλος: «Το 50% των καταστημάτων της εστίασης ίσως να μην μπορέσει να επαναλειτουργήσει»

0
30

Στην εστίαση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της πανδημίας αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Η πραγματική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση, με ισχυρές δημόσιες δαπάνες, είναι μονόδρομος προκειμένου να αποφύγουμε τα λουκέτα και ένα μαζικό κύμα απολύσεων που είναι μπροστά μας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο «BLUE SKY».

Μιλώντας για την εστίαση, είπε ότι «οι εκπρόσωποι του κλάδου μεταφέρουν ότι 40% με 50% των καταστημάτων τους ίσως να μην μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν» και τόνισε ότι «η κατάσταση αυτή δεν θα αντιστραφεί, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε γενναία μέτρα». Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος στους πληττόμενους κλάδους, μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και εφαρμογή σχεδίου για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ακύρωσης του πτωχευτικού νόμου «που το μόνο που φέρνει είναι χρεοκοπίες και πλειστηριασμούς».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «τα στοιχεία του ΓΛΚ διέψευσαν τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος υποστήριξε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ότι είχαν δοθεί 24 δισ. για τις επιπτώσεις της πανδημίας» και συμπλήρωσε πως «μόνο 6,7 δισ. είχαν δοθεί με βάση τα στοιχεία, εκ των οποίων 3,1 δισ. ήταν δάνεια».

Τόνισε επίσης, ότι το βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

«Καταφέραμε, μέσα από πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το Συμβούλιο της Ευρώπης να υπερψηφίσει την πρόταση που έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό, για άρση του καθεστώτος της πατέντας στα εμβόλια, ώστε να μπορούν αυτά να παράγονται πολύ πιο γρήγορα και μαζικά, από περισσότερα εργοστάσια στην Ευρώπη», είπε, επισημαίνοντας ότι «τη στήριξή του στο αίτημα αυτό εξέφρασε και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέχεια είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε συνεχείς επαφές με τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με την πανδημία στην πρώτη γραμμή και με όλους τους κλάδους που πλήττονται. «Δεν ασχολούμαστε με τα σενάρια πρόωρων εκλογών που διαρρέει συνεχώς το κυβερνητικό στρατόπεδο», δήλωσε, για να σχολιάσει πως «η ανακίνηση σεναρίων για εκλογές, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πορεία της πανδημίας και της οικονομίας, δείχνει τεράστια ανευθυνότητα από πλευράς της ΝΔ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr