Ηλιόπουλος: Ζήσαμε live την κατάρρευση του επιτελικού κράτους

0
105

Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με την διαχείριση των πυρκαγιών.

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε κατά της Κυβέρνησης για τις φωτιές ο Νάσος Ηλιόπουλος. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη και τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός κ. Σκέρτσος.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real Fm, ανέφερε ότι για τις καταστροφικές πυρκαγιές και την «ανεπαρκή διαχείριση τους», «οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο -αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επικεφαλής του δήθεν επιτελικού μηχανισμού», προσθέτοντας ότι «σε live μετάδοση ζήσαμε όλοι μας την κατάρρευση του επιτελικού κράτους».

«Γελιέται ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι με ανασχηματισμούς και απομακρύνσεις προσώπων μπορεί να σβήσει τις ευθύνες»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε, ότι «γελιέται ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι με ανασχηματισμούς και απομακρύνσεις προσώπων μπορεί να σβήσει τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνησή του» και τόνισε ότι «επιτέλους, κάποιος πρέπει να απολογηθεί για την καταστροφή άνω του 1.200.000 στρεμμάτων δασικών εκτάσεων, για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της χώρας, για το βιός χιλιάδων συμπολιτών μας που χάθηκε».

Είπε πως «δεν γίνεται στην Εύβοια να μη γνωρίζει ο αρχηγός της πυροσβεστικής πόσα εναέρια μέσα επιχειρούσαν, ούτε γίνεται ο κ. Χαρδαλιάς να λέει ψέματα για τον αριθμό τους. Δεν γίνεται να ανακοινώνει 74 εναέρια μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο και τελικά να είναι μόλις 20 πάνω από την Εύβοια».

«Η κυβέρνηση δεν έχει μάθει από τα λάθη της»

Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε «μεγάλη ανησυχία» για τις πυρκαγιές στα Βίλια που, όπως είπε, καίγονται για τέταρτη μέρα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, μετά τα γεγονότα στην Εύβοια και χωρίς ανέμους. «Η κυβέρνηση δεν έχει μάθει από τα λάθη της. Και αυτή δεν είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των πολιτών που δοκιμάζονται, και όλων των ανθρώπων που επιχειρούν στα μέτωπα. Η σκέψη μας είναι μαζί τους», είπε, καταλογίζοντας της ότι «συνεχίζει να δίνει βάρος στην επικοινωνία και όχι στην ουσία».

Υποστήριξε ότι «αυτό αποδεικνύεται και από το πώς στήθηκε η επιτροπή με τον κ. Μπένο, που βάζει σε δεύτερη μοίρα τη φωνή της τοπικής κοινωνίας και των ΟΤΑ για την ανασυγκρότηση των πληττόμενων περιοχών», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καν ανοίξει τη συζήτηση για τον ανασχεδιασμό των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ -ειδικά για τη βόρεια Εύβοια». Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι οικονομικές στηρίξεις στους πυρόπληκτους «θα είναι μικρότερες από άλλες περιπτώσεις».

«Δεν γίνεται κάποιος που έχασε το βιός του να βρεθεί να χρωστάει στο κράτος 30 χιλιάρικα»

Χαρακτήρισε «αδιανόητο» να μιλάμε για δάνεια, τονίζοντας ότι «δεν γίνεται κάποιος που έχασε το βιός του να βρεθεί να χρωστάει στο κράτος 30 χιλιάρικα». Επίσης, ζήτησε να απαντήσει η κυβέρνηση «γιατί κατάργησε το πρόγραμμα δασοπροστασίας που λειτουργούσε το 2018-2019 με 5.060 εργαζόμενους» και «με ποια κριτήρια θεώρησε ότι αντί για αυτούς του 5.000 ανθρώπους χρειαζόμαστε 5.000 ειδικούς φρουρούς;». Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για αγνόηση του πορίσματος της επιτροπής Γκολντάμερ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε τον κίνδυνο των πλημμυρών. Είπε πως «πέρυσι χάθηκαν στην Εύβοια οκτώ συμπολίτες μας στη μάχη με τις πλημμύρες», ενώ ζήτησε απόσυρση του περιβαλλοντικού νόμου του κ. Χατζηδάκη «που πέρασε πέρυσι, μέσα στο καλοκαίρι, και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να καταργηθεί το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών». «Όταν ακυρώνεις τους δασικούς χάρτες», σημείωσε, «είναι αντικειμενικό -κλείνεις το μάτι σε όσους θέλουν να καταπατήσουν δημόσια γη». «Πρέπει άμεσα να γίνει η συζήτηση για νέο κλιματικό νόμο», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr