Ιμάμογλου: Στην Αθήνα αύριο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

0
218

Ιμάμογλου: Στην πρωτεύουσα θα βρεθεί αύριο Τρίτη ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης – Υποδοχή από Μητσοτάκη στο Μαξίμου με τον Μπακογιάννη.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κος Εκρέμ Ιμάμογλου θα επισκεφτεί αύριο Τρίτη την χώρα μας και συγκεκριμένα την Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κο Μητσοτάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων κο Κώστα Μπακογιάννη.

Ιμάμογλου

Το ταξίδι του πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανταπόδοσης της επίσκεψης του Κώστα Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάιο, όταν οι δύο δήμαρχοι είχαν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ιμάμογλου, που ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη στις 11:15, το Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον κο Μπακογιάννη, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ιμάμογλου

Στις 13:00, οι δύο δήμαρχοι θα επισκεφθούν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνουν δεκτοί σε συνάντηση διάρκειας μισής ώρας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συνοδεύσει τον κο Ιμάμογλου σε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, ενώ στις 21:00 θα επισκεφθούν το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράσταση Monica Bellucci, Maria Callas: Letters and Memories.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, την Τετάρτη στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά, ενώ στη συνέχεια ο κο Ιμάμογλου θα επισκεφθεί – συνοδεία του δημάρχου Αθηναίων – την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και το Ζάππειο, προκειμένου να δουν τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Στις 16:30 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην έκθεση «Portals» του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στη Λένορμαν, ενώ ο κος Ιμάμογλου θα αναχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης για την Κωνσταντινούπολη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr