Ινδία: 3.200 θάνατοι και 133.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

0
218

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 3.207 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 132.788 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 335.102 νεκρούς επί συνόλου 28,3 εκατομμυρίων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία όμως αρκετοί ειδικοί χαρακτηρίζουν πολύ υποτιμημένα.

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ (595.205 νεκροί) και της Βραζιλίας (465.199 θάνατοι), και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ (33,3 εκατομμύρια).

Παρά τα ενισχυμένα περιοριστικά μέτρα στην Ινδία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραμένουν σε πλήρη λειτουργία, με το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων ειδικά στην επαρχία Ταμίλ Ναντού που πλήττεται βαριά από την έξαρση της πανδημίας και τη διάδοση της ινδικής μετάλλαξης να παραμένει εκρηκτικό.

Η κυβέρνηση στην Ινδία ενέδωσε στις πιέσεις των εταιρειών

Η τοπική κυβέρνηση, η οποία την Παρασκευή ανανέωσε το σχεδόν καθολικό lockdown με τα νέα κρούσματα να ξεπερνούν τα 30.000 ημερησίως, ενέδωσε στις πιέσεις των εταιρειών κρατώντας ανοιχτά τα εργοστάσια.

Κι αυτό παρά την κλιμάκωση των αντιδράσεων από τους εργαζόμενους στο επονομαζόμενο «Ντιτρόιτ της Ινδίας».

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες κάποιες εταιρείες, όπως η Ford Motor και η Hyundai Motor, αναγκάστηκαν τελικά να ενδώσουν στις αντιδράσεις και να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία των μονάδων τους.

Στις πιέσεις ενέδωσε τελικά και η Renault-Nissan, με τους εργαζόμενους να επαναστατούν απειλώντας με μποϊκοτάρισμα της εργασίας τους, ενώ η Eicher Motors έκλεισε τρεις γραμμές παραγωγής.

Ορισμένες εταιρείες, όπως η Caterpillar και η Foxconn κράτησαν τις μονάδες ανοιχτές, αλλά λειτουργούν με το 50% του προσωπικού για να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας.

Την ίδια ώρα οι εργοδότες έχουν κλιμακώσει την πίεση προς τις τοπικές αρχές να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να δοθεί προτεραιότητα στο προσωπικό των βιομηχανικών μονάδων.

Όμως, για την ώρα η ταχύτητα της διασποράς του ιού ξεπερνά κατά πολύ τον ρυθμό των εμβολιασμών.

Η κατάσταση στην Ινδία

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επικρίνεται ευρέως επειδή δεν έδρασε γρηγορότερα για να καταστείλει το δεύτερο κύμα, την ώρα που θρησκευτικά φεστιβάλ και πολιτικές συγκεντρώσεις προσήλκυσαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες και μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Η κυβέρνησή του επικρίνεται επίσης για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 στη χώρα, το οποίο αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, την μόνη ελπίδα που έχει η Ινδία να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της COVID-19.

Η εφημερίδα Hindustan Times αξίωσε σήμερα: «Επιταχύνετε την εκστρατεία εμβολιασμού, θέστε το δεύτερο κύμα της πανδημίας υπό κάποιον έλεγχο…».

Μολονότι η Ινδία είναι η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής εμβολίων στον κόσμο, αυτήν την στιγμή αγωνίζεται για να μπορέσει να παράξει αρκετές δόσεις για να μπορέσει να αναχαιτίσει αυτό το κύμα της επιδημίας.

Ο Μόντι έχει υπογραμμίσει ότι τα ινδικά κρατίδια θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρυθμούς εμβολιασμού. Ωστόσο, αν και η χώρα έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 157 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, το ποσοστό των εμβολιασμών έπεσε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr