Ινδία κορωνοϊός: Αύξηση ρεκόρ με περισσότερα από 97.500 νέα κρούσματα

0
33

Αύξηση ρεκόρ καταγράφει η Ινδία, σύμφωνα με τη σημερινή (Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου) ανακοίνωση, στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της νόσου Covid-19 για δεύτερη συνεχή ημέρα, καταγράφοντας 97.570 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Με πάνω από 4,65 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά, η Ινδία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο, ακολουθώντας τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 6,4 εκατομμύρια περιστατικά.

Ωστόσο, τα κρούσματα στην Ινδία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, με τα περιστατικά να καταγράφουν άλμα σε αστικές και αγροτικές περιοχές σε ορισμένα μεγάλα, πολυπληθή κρατίδια.

Αν θέλετε να μάθετε για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Ξεπέρασαν τα 28 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 28,33 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο και 910.299 ​άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του φονικού ιού, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters. Κρούσματα της νόσου Covid-19 έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 191.916 θανάτους και 6.414.694 περιστατικά, σύμφωνα με το Reuters.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr