Ινδία κορωνοϊός: Πάνω από 7,7 εκατομμύρια τα κρούσματα μόλυνσης

0
60

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στην Ινδία με τα κρούσματα μόλυνσης εξαιτίας του κορωνοϊού να ξεπερνούν τα 7,7 εκατομμύρια την ώρα που οι νεκροί πλησιάζουν τους 117.000.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης σε όλο τον κόσμο

Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον φονικό ιό στην Ινδία αυξήθηκε κατά 55.839 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολό τους να φθάνει τα 7.706.946, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 702 ασθενείς υπέκυψαν στη νόσο COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του ιού να φθάνει τους 116.616 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Εξάλλου, να σημειωθεί πως η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, που μετρούν 8,3 εκατομμύρια. Αν και τα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί σε σχέση με τον περασμένο μήνα, όταν κορυφωνόταν ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικοί προειδοποιούν ότι η τάση μπορεί να αντιστραφεί καθώς πλησιάζουν σημαντικές ινδουιστικές εορτές.

Έμφαση στην αύξηση των τεστ από την κυβέρνηση

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 715.812, παραμένουν κάτω από το όριο των 800.000 επί σχεδόν μία εβδομάδα. Εξάλλου, 6.874.518 άνθρωποι έχει κριθεί ότι αποθεραπεύτηκαν. Για αυτό, η κυβέρνηση δίνει πλέον έμφαση στην αύξηση των τεστ. Μόνο χθες έγιναν 1.469.984, με το σύνολό τους να έχει φθάσει τα 98.670.363 ως εδώ. Να αναφέρουμε πως την Τρίτη, ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε τους συμπολίτες του να εφαρμόζουν αυστηρά τις συστάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να φορούν μάσκες, να πλένουν συχνά τα χέρια, να τηρούν την κοινωνική απόσταση, καθώς, όπως τόνισε, το lockdown μπορεί να τέλειωσε, αλλά η πανδημία όχι.

Από την άλλη, για πολλούς από τους φτωχότερους Ινδούς, η τήρηση των συστάσεων αυτών είναι αδύνατη την ώρα που η Παγκόσμια Τράπεζα τόνιζε το καλοκαίρι ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας οδεύει να διαγράψει τα κατακτημένα με σκληρές προσπάθειες κέρδη ως προς τη μείωση της φτώχειας τα τελευταία χρόνια σε μια από τις πιο άνισες χώρες στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr