«Ινδιάνος» Νέα Σμύρνη: Βίντεο – άλλοθι για τον 30χρονο

0
104

Ο «Ινδιάνος» έχει άλλοθι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας Δράση. Θυμίζουμε ότι για τα συγκεκριμένα επεισόδια έχει ξεσπάσει και πολιτική σύγκρουση αφού μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού, συνάδελφοί του επιδόθηκαν σε επιθέσεις σε πολίτες που ερευνώνται.

Ο δικηγόρος του αποκαλούμενου «Ινδιάνου», Παύλος Σαράκης ζητάει με ανακοίνωσή του την άρση της προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. Ο ίδιος επικαλείται βίντεο που πιστοποιούν, όπως αναφέρει, την παρουσία του στην Ελευσίνα, σε πάρκο όπου έπαιζε μπάσκετ, τις επίμαχες στιγμές των επεισοδίων.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωση αναφέρει: «Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο “Λιμανάκι” της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ. Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης.

Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της.

Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».

Τα βίντεο προέρχονται από ένα εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας και η πλευρά του «Ινδιάνου» ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή της το βιντεοληπτικό υλικό που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό διάστημα 18:00 – 22:00 της 09.03.2021, δηλαδή της ημεροχρονολογίας των επεισοδίων.

Το πρώτο απόσπασμα, όπως αναφέρει η πλευρά του «Ινδιάνου»,  δείχνει τον κατηγορούμενο να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες (το ίδιο που φορούσε και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία του), όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει και οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους.

«Ινδιάνος» Νέα Σμύρνη: Το πρώτο βίντεο

Στη συνέχεια διευκρινίζεται πως το δεύτερο απόσπασμα δείχνει την αποχώρηση του κατηγορούμενου και των φίλων του, πεζών, από το συγκεκριμένο πάρκο στις 18:45.

«Σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα, όπως επιβεβαιώνεται από το βίντεο, ο κατηγορούμενος και οι φίλοι του συνεχίζουν να παίζουν στο ίδιο σημείο. Όταν φεύγουν από το πάρκο κατευθύνονται προς την οικία ενός εκ των φίλων του, όπου παραμένουν μέχρι τις 19:20-19:30, όπως ακριβώς είχαν καταθέσει και οι ίδιοι ως μάρτυρες ενώπιον της Ανακρίτριας», αναφέρει η πλευρά του κατηγορούμενου.

«Ινδιάνος» Νέα Σμύρνη: Το δεύτερο βίντεο

Ανάμεσα σε άλλα, στην εξήγηση των παραπάνω αποσπασμάτων η υπεράσπιση του «Ινδιάνου» σχολιάζει: «Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως από το σημείο, όπου αποδεδειγμένα από το εν λόγω βίντεο, βρίσκεται ο κατηγορούμενος στις 18:45, η απόσταση μέχρι την πλατεία της Ν. Σμύρνης, είναι τουλάχιστον 35’ λεπτά με ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΗΣΗ (ο κατηγορούμενος δεν έχει ούτε όχημα, ούτε δίπλωμα οδήγησης και άπαντες στο σημείο προσέρχονται με ΜΜΜ ή πεζοί).

Η δε πλατεία είναι ήδη κατά το χρόνο αυτό αποκλεισμένη από διέλευση οχημάτων εξαιτίας των χιλιάδων διαδηλωτών και των επεισοδίων που έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτυλίσσονται, όπως περιγράφεται και στα έγγραφα της δικογραφίας.

Συνεπώς, ακόμα και αν έφτανε με όχημα στα περίχωρα, θα έπρεπε να κινηθεί πεζός προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης, ήτοι επί της συμβολής των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, διανύοντας μία απόσταση τουλάχιστον 10′ λεπτών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr