Είναι τώρα ώρα για σκανδαλολογία;

0
391

H αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν κατάλαβα τους λόγους που οι Επιστήμονες έπρεπε να πάρουν οριζόντια επίδομα 600 ευρώ και μάλιστα μέσα από πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης, όταν η « μισή Ελλάδα» ( σχεδόν όλοι πλην δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων) πήρε κατευθείαν στον Τραπεζικό Λογαριασμό οριζόντια το επίδομα των 800 ευρώ. Tο θεωρώ λογικό, πολιτικό , επικοινωνιακό λάθος. Η εξήγηση ότι έγινε προσπάθεια να απορροφηθούν πόροι από το ΕΣΠΑ ώστε να μην επιβαρυνθεί κι άλλο ο Προυπολογισμός. Λογικό επιχείρημα αλλά ανεπαρκές.

Όταν έχεις ρίξει τόσα δισ. ευρώ για να στηρίξεις Επιχειρήσεις και εργαζόμενους, το πρόβλημα ήταν κάποια εκατομμύρια ακόμα; Ακόμα και αν η πρόθεση ήταν αυτή, το επιχείρημα δεν πείθει και σε κάθε περίπτωση αφήνει περιθώρια σκέψεων και εκμετάλλευσης από μια αμήχανη, μουδιασμένη Αξιωματική Αντιπολίτευση που τώρα σηκώνει ολόκληρο θέμα αξιοποιώντας και τις ασυναρτησίες του google translate και την αχρηστία όσων δεν τις διόρθωσαν καν.

Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από την ανεκδοτοποίηση μίας πρωτοβουλίας, από την δημιουργία ερωτημάτων ειδικά αυτή την στιγμή που η Ελλάδα έχει αναδειχθεί ως χώρα – πιλότος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο, σας φαίνεται για σκάνδαλο; Γιατί αν κατάλαβα καλά ο Αλέξης Τσίπρας αυτό ουσιαστικά λέει και αφήνει να διαχέεται, συν ότι δηλώνει στεναχωρημένος και οργισμένος ότι οι Επιστήμονες υποτιμούνται από την Κυβέρνηση. Ανοησίες …Είναι δυνατόν όμως ο τέως Πρωθυπουργός που μιλούσε ειρωνικά για το « κίνημα της γραβάτας», για τις κινητοποιήσεις δικηγόρων, μηχανικών, επιστημόνων για την αβάστακτη φορολόγηση που τους επέβαλε, να παριστάνει τον υπερασπιστή τους;

Δεν νομίζω ότι πείθει και για αυτό και το μόνο που τον νοιάζει είναι να δημιουργήσει κλίμα σκανδαλολογίας. Δεν του έχουν μείνει και πολλά. Βέβαια και η συζήτηση για τα σκάνδαλα δεν φαίνεται πια να είναι το προνομιακό πεδίο του. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Ρασπούτιν και όλη την αθλιότητα και δυσοσμία που συνόδευε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης.

Ολοκληρώνεται η υπόθεση της ανάθεσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον μέγα ερευνητή σκανδάλων ακριβώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Πολάκη σε Εταιρεία Φύλαξης για τα έτη 2016-2018 με 8 εκατομ. ευρώ και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό. Και έπονται πολά, μα πάρα πολλά από την περίοδο της καθαρής, έντιμης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ .Ωστόσο, Αντιπολίτευση είναι. Αυτά μπορεί, αυτά κάνει.

Το θέμα όμως παραμένει. Που ακριβώς βρίσκεται το σκάνδαλο; Την τηλεκπαίδευση ανέλαβαν όλα τα Κ.Ε.Κ της χώρας και όχι κάποια προνομιούχα. Αυτό θα ήταν για παράδειγμα στοιχείο σκανδάλου. Όποιος δικαιούται αυτό το ιδιόμορφο επίδομα μπορεί να επιλέξει όποιο Κ.Ε.Κ διαθέτει πιστοποίηση. Αν υπάρχει πρόβλημα με Κ.Ε.Κ που μπορεί να πήραν πιστοποίηση από το παράθυρο, ας ελεγχθούν.

Αν γνωρίζω πάντως καλά, πιστοποίηση πήραν επί όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων συμπεριλαμβανομένης και της προηγούμενης η οποία πραγματοποίησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο προγράμματα τηλεκπαίδευσης ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αν δεν πιστεύετε εμένα, ρωτήστε την κυρία Αχτσιόγλου. Κάτι γνωρίζει παραπάνω. Απομένει μία ολόκληρη φιλολογία για τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν και πως επιλέχτηκαν, τα κέρδη των Κ.Ε.Κ και άλλα πολλά. Ας διευκρινιστούν.

Το θέμα όμως βρίσκεται αλλού. Ήταν ανάγκη αυτή την ώρα που η Κυβέρνηση παίρνει σχεδόν άριστα για όλους τους τους χειρισμούς της και για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για την οριζόντια στήριξη των Επιχειρήσεων και των εργαζομένων να συζητάμε για τέτοια θέματα, να αφήνεται να διαχέεται ένα κλίμα μυστηρίου και έρπουσας σκανδαλολογίας. Θα έλεγα πολιτικά και επικοινωνιακά, όχι. Όλα θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς και για τους Επιστήμονες , όπως και εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους επιδόματος.

Βγαίνοντας σιγά σιγά από την καραντίνα έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο έργο, αυτό της επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης της Οικονομίας, της αντιμετώπισης μίας μεγάλης ύφεσης. Έχουμε βαρεθεί όλοι παρόμοιες συζητήσεις.Όπως θα έλεγε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος « αξίζει όλο αυτό για ένα κωλο voucher ;»

Πηγή: Pagenews.gr