Ιωάννινα: Χωρίς συντάξεις κινδυνεύουν να μείνουν οι κάτοικοι Παγωνίου – Σε καραντίνα ο ταχυδρόμος

0
119

Ιωάννινα: Ο μόνος ταχυδρόμος που υπάρχει στο χωριό, είναι εγκλωβισμένος σε καραντίνα με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη.

Χωρίς τις συντάξεις τους πολύ πιθανόν είναι να περάσουν τις φετινές γιορτές οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών του Δήμου Πωγωνίου στα Ιωάννινα, καθώς ο μόνος ταχυδρόμος που μεταφέρει δέματα κόλλησε κορωνοϊό και μία ακόμη υπάλληλος που είχε προσληφθεί με σύμβαση είναι έγκυος οπότε βρίσκεται σε άδεια και δεν εργάζεται.

Ο μόνος ταχυδρόμος που υπάρχει στο χωριό, είναι εγκλωβισμένος σε καραντίνα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών να μην μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τις συντάξεις τους και κινδυνεύουν να περάσουν τις φετινές γιορτές χωρίς λεφτά καθώς τα ΕΛΤΑ στα Ιωάννινα δεν βρίσκουν μια προσωρινή λύση.

Οργισμένη η επιστολή του δημάρχου στα ελληνικά ταχυδρομεία

Γρήγορη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου μετά την απουσία του μοναδικού ταχυδρόμου, για λόγους καραντίνας, απαιτεί  με επιστολή του από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, κάνοντας λόγο για απαξίωση στις ανάγκες των δημοτών του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου:

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου:

«Τα αποτελέσματα της μέγιστης απαξίωσης που έχουν επιδείξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις ανάγκες των δημοτών του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πολιτών, στην πλειοψηφία τους άτομα τρίτης ηλικίας και κατ’ επέκταση συνταξιούχοι».

«Η επιμονή σας να μην προχωρήσετε σε προσλήψεις και να συρρικνώσετε την ύπαρξη Ταχυδρομικών Γραφείων προκάλεσε έναν κυκεώνα προβλημάτων χωρίς τέλος. Το πιο πρόσφατο και συγχρόνως απεχθές είναι να καταλήξουν οι δημότες μας χωρίς σύνταξη τις ημέρες των εορτών αφού ο ένας και μοναδικός ταχυδρόμος είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού».

Ιωάννινα

«Το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου λειτουργεί με έναν ταχυδρόμο που εξυπηρετεί όλα τα χωριά του Δήμου και μία συμβασιούχο υπάλληλο που είναι σε ενδιαφέρουσα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και το οποίο οφείλετε να επιλύσετε άμεσα. Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι είναι το μοναδικό Ταχυδρομικό Γραφείο που έχει μείνει ανοιχτό, από τα 5 που λειτουργούσαν στο παρελθόν».

«Οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου αξίζουν το σεβασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων και έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Κανένας δημότης δε μπορεί να μείνει χωρίς σύνταξη, κανένας δημότης δε μπορεί να μην εξυπηρετηθεί από το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου. Αναμένουμε λύση άμεσα και σε μόνιμο επίπεδο» αναφέρει στην επιστολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr