ΗΠΑ – Έρευνα: Οι μισοί γονείς “καλύπτουν” τα έξοδα των ενήλικων παιδιών τους

0
54

Από την αγορά φαγητού μέχρι την πληρωμή των λογαριασμών του κινητού τηλεφώνου τους ή την κάλυψη υγειονομικής ασφάλισης και αυτοκινήτου

Στην ασφάλεια και την οικονομική ενίσχυση των γονιών στράφηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλά παιδιά, ενήλικα.

Από την αγορά φαγητού μέχρι την πληρωμή των λογαριασμών του κινητού τηλεφώνου τους ή την κάλυψη υγειονομικής ασφάλισης και αυτοκινήτου, οι μισοί γονείς με παιδί άνω των 18 ετών παρέχουν τουλάχιστον μερική οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με έκθεση του Savings.com.

Αυτοί οι γονείς ξοδεύουν περίπου 1.000 δολάρια το μήνα, κατά μέσο όρο, για τέτοιου είδους έξοδα, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι νεαροί ενήλικες που μόλις ξεκινούν αντιμετώπισαν σημαντικά οικονομικά εμπόδια τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της άνισης αγοράς εργασίας, των υπέρογκων φοιτητικών δανείων και των αυξανόμενων δαπανών στέγασης.

Το 2020, το ποσοστό όσων ζουν με τους γονείς τους (συχνά αναφέρονται ως «boomerang kids») εκτοξεύτηκε για λίγο σε ιστορικό υψηλό.

Ωστόσο, το 62% των ενηλίκων παιδιών που ζουν στο σπίτι δεν συνεισφέρουν καθόλου στα έξοδα του νοικοκυριού, σύμφωνα με την έρευνα.

Και τώρα, ο πληθωρισμός θέτει νέες προκλήσεις στο κυνήγι της οικονομικής ανεξαρτησίας.

Για τους γονείς, όμως, η υποστήριξη των ενήλικων παιδιών μπορεί να αποτελεί σημαντική «αποστράγγιση» σε μια εποχή που η δική τους οικονομική ασφάλεια βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο.

Όπως εξηγεί η διευθύντρια στρατηγικής της TIAA Σέλι Αν Εγουίκα, όταν ξοδεύεις χρήματα για να στηρίξεις τα ενήλικα παιδιά σου, αυτό μειώνει τα κεφάλαια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει για άλλους οικονομικούς στόχους, όπως εξόφληση χρεών, εξοικονόμηση δαπανών υγειονομικής περίθαλψης και προγραμματισμός συνταξιοδότησης.

Ως γενικό κανόνα, σημειώνει η ίδια, θα πρέπει πρώτα να βάλετε στην άκρη χρήματα για τη συνταξιοδότησή σας και το «ταμείο έκτακτης ανάγκης».

«Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στο πού πρέπει να πάνε τα χρήματά σας», καταλήγει.

Με πληροφορίες από CNBC

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr