ΗΠΑ κακοκαιρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από το πολικό ψύχος

0
68

Iσχυρή χιονοθύελλα που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους

Iσχυρή χιονοθύελλα που παρέλυσε τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους, όπως δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Κομητείας Ήρι, καθώς τα συνεργεία προσπαθούσαν σήμερα όλη την ημέρα να καθαρίσουν από το χιόνι, την περιοχή γύρω από το Μπάφαλο.

Ο τοπικός υπεύθυνος στην αναφερόμενη κομητεία Μαρκ Πόλονκαρζ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σε μία ενημέρωση που έγινε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την κακοκαιρία αυξήθηκε κατά 12 στη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών με ανθρώπους που εντοπίστηκαν παγωμένοι σε χιονισμένες πλαγιές, στα αυτοκίνητά τους ή είχαν πεθάνει από καρδιακά επεισόδια στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το χιόνι.

Όπως δήλωσε ο Πόλονκαρζ, περισσότεροι θάνατοι έχουν αναφερθεί, αλλά ο τοπικός ιατροδικαστής προσπαθεί να αποφασίσει να μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην κακοκαιρία.

Η χιονοθύελλα χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη των τελευταίων 45 χρόνων, ενώ άρχισε να εκδηλώνεται από αργά το βράδυ της Παρασκευής, πλήττοντας τη δυτική Νέα Υόρκη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Από υλική πλευρά, οι ακραίες καιρικές συνθήκες στέρησαν από τον ηλεκτρισμό περισσότερα από 48.000 σπίτια την Κυριακή, ιδίως στην ανατολική ακτή, όπου η κακοκαιρία είχε αρχικά στερήσει ηλεκτρική ενέργεια περίπου 150.000 αμερικανικά σπίτια, σύμφωνα με τον ιστότοπο «Poweroutage.us».

Ο πρωτοφανής τυφώνας έπληξε και την καναδική πλευρά. Ιδιαίτερα, περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι εξακολουθούσαν να μην έχουν δύναμη για τα Χριστούγεννα, ειδικά στο Οντάριο και το Κεμπέκ. Αυτό το πολικό ψύχος εμποδίζει οποιοδήποτε αεροπλάνο να απογειωθεί ή να προσγειωθεί. Έτσι, περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή. Αυτές οι ακυρώσεις προστέθηκαν σε περίπου άλλες 3.500 πτήσεις που ακυρώθηκαν το Σάββατο και άλλες 6.000 πτήσεις, που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Πλέον, οι αμερικανικές αρχές καλούν τους κατοίκους των Βορείων Πολιτειών να μην μετακινούνται πάντα για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω του πάχους του χιονιού που εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό σε μεγάλο μέρος της επικράτειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr