ΗΠΑ κορωνοϊός: 2.448 θάνατοι σε 24 ώρες

0
59

ΗΠΑ κορωνοϊός: Πάνω από 2.400 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός ο οποίος αύξησε τον συνολικό απολογισμό σε πάνω από 75.500 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ειδικότερα, άλλοι 2.448 θάνατοι καταγράφηκαν ως τις 20:30 της Πέμπτης (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας) από την ίδια ώρα την προηγουμένη.

Στις ΗΠΑ καταμετρώνται πλέον πάνω από 1,25 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης (+27.300 σε 24 ώρες).

Περίπου 195.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί. Έχουν γίνει πάνω από 8,1 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι ημερήσιοι απολογισμοί θανάτων δεν έχουν πέσει κάτω από το φράγμα των 1.000 από την 1η Απριλίου. Αφού κατέγραψαν πάνω από 3.100 θανάτους σε 24 ώρες περί τα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι ΗΠΑ παραμένουν σε ένα «πλατό», ένα πολύ υψηλό επίπεδο θανάτων εξαιτίας της επιδημίας, από το οποίο δυσκολεύονται να κατέβουν.

Μολονότι η επιδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη Νέα Υόρκη, επίκεντρο της κρίσης εμφανίζονται άλλες εστίες, όπως η περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας, της Ουάσινγκτον. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα όπου καταγράφονται μακράν οι περισσότεροι θάνατοι και τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, κατηγορεί συχνά την Κίνα πως ψεύδεται για τον δικό της απολογισμό και στην πραγματικότητα θρηνεί περισσότερα θύματα από ό,τι η δική του χώρα. «Η Αμερική έχει εμπλακεί σε άγρια μάχη με μια φρικτή ασθένεια», είπε χθες ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Προσευχόμαστε οι επιστήμονες και οι ερευνητές μας να καινοτομήσουν στις θεραπείες, να φτιάξουν θεραπείες και εμβόλια, και να το κάνουν γρήγορα», πρόσθεσε.

Πηγή: Pagenews.gr