ΗΠΑ: Με κορωνοϊό διαγνώστηκε ο υπουργός Αμυνας

0
126

ΗΠΑ: Ο υπουργός Aμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Oστιν διαγνώστηκε με κορωνοϊό, ενώ διαβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τα καθήκοντα του μέσω τηλεργασίας.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει μέσω της μετάλλαξης Όμικρον να “χτυπάει” σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, την Κυριακή, ανακοινώθηκε πως ο υπουργός Aμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Oστιν επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακή εξέταση ότι έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της COVID-19.

Σε δηλώσεις του, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του με τηλεργασία για όσο θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του, τις επόμενες πέντε ημέρες. Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Πεντάγωνο, ο κ. Οστιν εξήγησε πως υποβλήθηκε σε τεστ για τον SARS-CoV-2 νωρίτερα χθες, όταν άρχισαν να εκδηλώνονται τα συμπτώματα της COVID-19 ενώ βρισκόταν στο σπίτι του για τις διακοπές των εορτών.

Τελευταία συνάντηση του ήταν με τον Τζο Μπάιντεν

Διευκρίνισε πως είχε συναντηθεί για τελευταία φορά με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν την 21η Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα και πλέον προτού εκδηλωθούν τα συμπτώματα, και ότι είχε υποβληθεί σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα εκείνο το πρωί.

Ο αμερικανός υπουργός Αμυνας είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά της COVID-19 και έλαβε την τρίτη, ενισχυτική δόση του τον Οκτώβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr