ΗΠΑ: Μειώνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Ιράκ

0
168

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μειώσουν από 5.200 σε 3.000 τα στρατεύματά τους στο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης στη Μέση Ανατολή.

«Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες προόδους που έχουν επιτευχθεί από τις ιρακινές δυνάμεις και σε διαβούλευση και σε συντονισμό με την ιρακινή κυβέρνηση και τους εταίρους μας του συνασπισμού, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μειώσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στο Ιράκ από περίπου 5.200 σε 3.000 στρατιωτικούς στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου», δήλωσε στη Βαγδάτη ο στρατηγός Μακένζι.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεπικουρούν τον ιρακινό στρατό στον αγώνα του εναντίον των τελευταίων στοιχείων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που εξακολουθούν να είναι ενεργά στη χώρα και θα διατηρήσουν μια περιορισμένη παρουσία στη Συρία, διευκρίνισε ο Aμερικανός στρατηγός σε ομιλία που εκφώνησε με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων του νέου διοικητή του συνασπισμού κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, του στρατηγού Πολ Κάλβερτ.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους με τους εταίρους μας στο Ιράκ και τη Συρία», δήλωσε. «Αυτή η μειωμένη παρουσία μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε και να βοηθάμε τους ιρακινούς εταίρους μας να εκδιώξουν τα τελευταία υπολείμματα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της Ουάσινγκτον στη «ικανότητα των ιρακινών δυνάμεων να επιχειρούν με ανεξάρτητο τρόπο». «Η διαδρομή ήταν δύσκολη, η θυσία ήταν τεράστια, όμως οι πρόοδοι υπήρξαν σημαντικές», κατέληξε. «Υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να γίνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr