ΗΠΑ ΝΑΤΟ: Προετοιμάζονται για τις ανησυχίες ασφαλείας Σουηδίας και Φινλανδίας

0
71

ΗΠΑ ΝΑΤΟ: Η Τζένι Ψάκι αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες ασφαλείας που έχουν η Σουηδία και η Φινλανδία.  Οι δύο χώρες, ανησυχούν ότι θα είναι ευάλωτες απέναντι σε απειλές της Ρωσίας, στη διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεών τους, η επεξεργασία των οποίων μπορεί να απαιτήσει χρονικά διάστημα άνω του ενός έτους, ώστε αυτή να εγκριθεί από το σύνολο των τριάντα μελών-κρατών της συμμαχίας.

“Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους για την αντιμετώπιση των οποιονδήποτε ανησυχιών που μπορεί να έχει η καθεμιά από τις δύο χώρες σχετικά με τη χρονική περίοδο μεταξύ της κατάθεσης αίτησης της ένταξης και της επίσημης εισόδου της στη συμμαχία,” δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Τι ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών

Τόσο η Σουηδία, όσο και η Φινλανδία αναμένεται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το αν θα προχωρήσουν στην κατάθεση αίτησης για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μέσα στο μήνα. Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε δήλωσε μετά από μία συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό της, Άντονι Μπλίνκεν την Τετάρτη, ότι έλαβε εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι μία αίτηση μπορεί να προκαλέσει έναν αριθμό αντιδράσεων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αλλά και τη λήψη υβριδικών μέτρων, όπως οι εκστρατείες προπαγάνδας για την υπονόμευση της ασφάλειας της αναφερόμενης χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr