ΗΠΑ: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα

0
55

«Δεν θέλουμε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα» στη Φλόριντα πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, δυνητικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, επικύρωσε χθες Δευτέρα σειρά νόμων με σκοπό να «αντικρουστεί η επιρροή» της Κίνας, απαγορεύοντας ιδίως σε πολλούς Κινέζους να αγοράζουν ακίνητα στην πολιτεία του.

«Δεν θέλουμε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα» στη Φλόριντα, πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατηγορώντας τις αμερικανικές «ελίτ» ότι «αγνοούν αυτό το πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Ο κ. ΝτεΣάντις, που εξελέγη κυβερνήτης της Φλόριντας το 2018, έχει στρέψει τους προβολείς στην πολιτεία του διότι την έχει μεταμορφώσει σε εργαστήριο συντηρητικών ιδεών.

Τα μέτρα που επικύρωσε χθες επιτρέπουν στη Φλόριντα να αντικρούει απειλές, «οικονομικές, στρατηγικής και ασφαλείας» από πλευράς του Πεκίνου, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος, που δεν αποκλείεται να κατέβει –οποιαδήποτε στιγμή– στην κονίστρα για να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του ώστε να είναι ο υποψήφιός του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ένας από τους νόμους που επικύρωσε χθες απαγορεύει σε οποιοδήποτε πρόσωπο μόνιμα εγκατεστημένο στην Κίνα χωρίς καθεστώς μονίμου κατοίκου των ΗΠΑ να αγοράζει ακίνητα στην πολιτεία του.

Περιορίζει επίσης τις αγορές αγροτεμαχίων ή γης κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε πολίτες της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας, του Ιράν, της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Συρίας, που χαρακτηρίζονται χώρες «κινδύνου».

Τη Δευτέρα, ο Ρον ΝτεΣάντις έκανε εξάλλου ακόμη πιο αυστηρή την απαγόρευση της πλατφόρμας TikTok στα τηλέφωνα των δημοσίων λειτουργών στην πολιτεία του κι απαγόρευσε στα πανεπιστήμια της Φλόριντας κάθε σύμπραξη με κινεζικούς θεσμούς.

Τα μέτρα αυτά επικρίνονται από τους Δημοκρατικούς –την αντιπολίτευση στην πολιτεία–, που καταγγέλλουν πολιτική διακρίσεων.

Και άλλες αμερικανικές πολιτείες μελετούν επίσης το τρέχον διάστημα την πιθανότητα επιβολής περιορισμών στις αγορές κτημάτων και ακινήτων από αλλοδαπούς.

Πηγή: Pagenews.gr