ΗΠΑ πετρέλαιο: Εξετάζεται η απαγόρευση εισαγωγής από τη Ρωσία – Στα ύψη οι τιμές

0
30

ΗΠΑ πετρέλαιο: Ακόμη μεγαλύτερες κυρώσεις εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ακόμη μεγαλύτερες κυρώσεις εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Στις ΗΠΑ εξετάζουν όλο και πιο θερμά την απαγόρευση της εισαγωγής πετρελαίου από τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι τιμές του πετρελαίου επιτάχυναν εκ νέου την άνοδό τους και την Παρασκευή 4 Μαρτίου. Το αμερικανικό αργό κέρδισε περισσότερο από 5% στην τιμή του, ως αντίδραση στις ανησυχίες για την παροχή ενέργειας από τη Ρωσία, ως συνέπεια των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Τι έδειξαν οι τιμές στο αργό πετρέλαιο

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού (Western Texas Intermediate) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν στα 113,36 δολάρια γύρω στις 17.20 ώρα Ελλάδας, σημειώνοντας αύξηση 5,24%.

Επίσης, το πετρέλαιο brent της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έκλεισε απόψε στα 118,11 δολάρια το βαρέλι, τιμή που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2008. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης στο Λονδίνο καταγράφηκε αύξηση +6,92% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα.

Ο ενεργειακός κολοσσός Lukoil ζητά τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο ενεργειακός κολοσσός Lukoil έστειλε μήνυμα για άμεση αναστολή των ενόπλων συγκρούσεων στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σε ανακοίνωση της εταιρείας, σημειώνεται πως το Δ.Σ. της Lukoil υποστηρίζει « την άμεση παύση των ενόπλων συγκρούσεων και την άμεση στήριξη στις διαπραγματεύσεις για επίλυση της κρίσης μέσω της διπλωματικής οδού».

Η Lukoil είναι η πρώτη μεγάλου μεγέθους επιχείρησης της Ρωσίας που ζητά από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναθεωρήσει τη στάση του για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η κίνηση έρχεται καθώς κορυφώνεται ο αντίκτυπος που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις από τις χώρες της Δύσης στις μεγάλες επιχειρήσεις της Ρωσίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr