ΗΠΑ πετρέλαιο: Αναμενόμενη η «βουτιά» των τιμών

0
229

ΗΠΑ πετρέλαιο: «Πρόκειται για μια πολύ βραχυπρόθεσμη διαταραχή», δήλωσε ο Χάσετ σε συνέντευξή του στο Fox News μια ημέρα μετά το κλείσιμο του αμερικανικού αργού West Texas intermediate (WTI), παράδοσης Μαΐου στα -37,63 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές ήταν έτοιμοι ακόμη και να πληρώσουν για να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του μαύρου χρυσού.

«Ποτέ στην πραγματικότητα δεν είχαμε σταματήσει μια οικονομία στο παρελθόν, επομένως περίεργα πράγματα πρόκειται να συμβούν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι και δεν οδηγούν», είπε. «Είναι ένα πολύ βραχυπρόθεσμο πράγμα επειδή οι άνθρωποι πρόκειται να προσαρμόσουν την παραγωγή τους και οι άνθρωποι θα προσαρμόσουν τις δυνατότητες διύλισης και πολύ σύντομα τα πράγματα θα βρουν μια νέα κανονικότητα».

Ο Χάσετ αναγνώρισε επίσης ότι μια πτώση του αμερικανικού ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ.

«Είναι σίγουρα μια σοβαρή οικονομική κατάσταση, που βλέπουμε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ που έχει βιώσει ποτέ μια μεγάλη οικονομία και μια πτώση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο που θα μπορούσε να καταλήξει να είναι η μεγαλύτερη που έχουμε καταγράψει ποτέ γιατί πολλά πράγματα έχουν κλείσει», τόνισε στο Fox ο οικονομικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας. Αργότερα σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο ανέφερε ότι οι πιθανότητες ισοσκελισμού του αμερικανικού προϋπολογισμού φέτος είναι «μηδενικές».

Όσον αφορά το πρόσθετο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τις μικρές επιχειρήσεις εξαιτίας των συνεπειών του νέου κορονοϊού, ο Χάσετ σημείωσε ότι αναμένει να εγκριθεί σύντομα, ακολουθούμενο πιθανώς από ένα άλλο σημαντικό νομοσχέδιο από το Κογκρέσο με μέτρα τόνωσης. Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα χρήματα για την αντιμετώπιση της μείωσης των κρατικών και τοπικών εσόδων πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτό το μεγαλύτερο πακέτο.

Πηγή: Pagenews.gr