ΗΠΑ – Συρία: Δεν σκοπεύουν να στείλουν αμερικανικά στρατεύματα στην Ιντλίμπ

0
67

ΗΠΑ – Συρία: Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, δήλωσε στο Ίδρυμα Heritage την Τετάρτη, ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν στρατεύματα για να εκτονώσουν τις εντάσεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, παρά τις εκκλήσεις για κάτι τέτοιο. «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Ιντλίμπ, αλλά δεν πρόκειται να επιστρατεύσουμε την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία μας ανάμεσα με τις ρωσικές, συριακές, ιρανικές και τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας» ανέφερε ο Ο’ Μπράιεν και πρόσθεσε πως: «Δεν πρόκειται να «ρίξουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε αυτό το σημείο».

Αντ ‘αυτού, ο Ο’ Μπράιεν υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Τουρκία στο μέτωπο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μέσω της παροχής βοήθειας τους πρόσφυγες. «Οι ΗΠΑ εξετάζουν τι μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ για να βοηθήσει την Τουρκία στην Ιντλίμπ». Ακόμη, ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στρατιωτικά παρόντες στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Συρίας για την υποστήριξη των Κούρδων και του γειτονικού Ισραήλ όπως και Ιορδανίας, ενώ πρόσθεσε πως «αισθανόμαστε ότι κάνουμε πολλά στη Συρία».

Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε ακόμη πιο ισχυρές στρατιωτικές δράσεις στην Ιντλίμπ

Μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση της χώρας νωρίτερα σήμερα, ο Ερντογάν διεμήνυσε πως η Τουρκία θα υιοθετήσει πιο «σκληρή δράση» στην Ιντλίμπ αν παραβιαστεί η εκεχειρία. Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του AKP, ο Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν αρχίσει μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε με τη Ρωσία, και ότι για την Τουρκία προτεραιότητα έχει η ασφάλεια 12 παρατηρητηρίων που έχει δημιουργήσει στην περιοχή. Τα σημερινά σχόλια επιβεβαιώνουν τα όσα είπε ο Ερντογάν το περασμένο Σαββατοκύριακο να λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον όσων παραβιάζουν τη συμφωνία.

Πηγή: Pagenews.gr