Είπε όχι ο Τσιόδρας σε αυτά τα μέτρα – Έκανε παρέμβαση

0
46

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, χθες Σάββατο, όπου συζήτησαν για τα επόμενα βήματα στην μάχη κατά του κορονοιού Covid – 19. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα στη χώρα. Εκφράστηκε μάλιστα η ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία της Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η χωρά έχει, σε αντίθεση με άλλες, ελεγχόμενο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων γεγονός που την έχει κάνει σημείο αναφοράς σε διεθνή ΜΜΕ. Τα αντανακλαστικά που υπέδειξε η Ελλάδα αποτελούν οδηγό. Ωστόσο όπως έχει τονίσει πολλάκις ο Σωτήρης Τσιόδρας δε θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός καθώς ο ιός μπορεί να χτυπήσει με σφοδρότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σωτήρη Τσιόδρα έβγαλε από το τραπέζι τα νέα μέτρα που μελετούσε η κυβέρνηση.Σημειώνεται ότι στα σχέδια της κυβέρνησης ήταν να αυστηροποιηθούν τα δεδομένα για την έξοδο των πολιτών από το σπίτι. Ανάμεσα στα άλλα μελετούνταν ο χρονικός περιορισμός στην έξοδο αλλά και το πλαφόν στον αριθμό των SMS που θα μπορούσε να στείλει κάθε πολίτης.

Ικανοποιημένος ο κ. Τσιόδρας από τα μέτρα

Όπως προκύπτει όμως ο Σωτήρης Τσιόδρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των μέτρων μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να παρθούν νέα, τουλάχιστον προς το παρόν. Πρέπει να επισημανθεί ωστόσο ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για την έξοδο του Πάσχα.

Είναι σχεδόν δεδομένο ότι κάποιοι θα θέλουν να παραβιάσουν την καραντίνα και θα θελήσουν να αποδράσουν προς τα χωριά. Όπως δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και την ενημέρωση του Σαββάτου δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επιχείρησαν να αλλάξουν τη διεύθυνση κατοικίας τους, με το χωριό τους, προσπαθώντας να ξεγελάσουν τις Αρχές. Σημειώνεται ότι τα μέτρα περιορισμού στην κυκλοφορίας πήραν παράταση μέχρι τις 27 Απριλίου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων.

Πηγή: Pagenews.gr