Ηράκλειο Αττικής σχολεία: Δωρεάν φυσικό αέριο σε όλες τις σχολικές μονάδες

0
101

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής εντατικοποιεί το πρόγραμμα σύνδεσης με δωρεάν φυσικό αέριο όλων των σχολείων αλλά και των δημοτικών κτιρίων. Ως αποτέλεσμα  αυτήν την εβδομάδα τρία ακόμη σχολεία προστέθηκαν στο δίκτυο σύνδεσης φυσικού αερίου που υλοποιείται το τελευταίο εξάμηνο. Ειδικότερα, τα εν λόγω τρία σχολεία είναι το 4ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο και το Ειδικό Σχολείο, ενώ μέχρι στιγμής 15 σχολεία έχουν συνδεθεί με το φυσικό αέριο, ενώ παράλληλα, 10 σχολεία ήταν συνδεδεμένα από προηγούμενα χρόνια.

Επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν τα έργα προέκτασης και η σύνδεση των συγκεκριμένων σχολείων μέσα στο νέο σχολικό έτος. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2021 να καταναλώνουν φυσικό αέριο και οι σαράντα σχολικές μονάδες του δήμου Ηρακλείου.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό τον τομέα και είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς τα οφέλη είναι πολλαπλά και για τον δήμο και για τα ίδια τα σχολεία», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος

Ενώ παράλληλα εξηγεί:«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να συνδέσουμε δωρεάν με το φυσικό αέριο όλα τα σχολεία του δήμου μας, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, για να κάνουμε οικονομία στο δημοτικό χρήμα και για να χρησιμοποιούμε ενέργεια φιλικότερη στο περιβάλλον, αφού το ενεργειακό αποτύπωμα είναι πολύ χαμηλότερο.

Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ακόμη καλύτερες συνθήκες για τα ίδια τα σχολεία και λύνει και άλλου είδους προβλήματα. Για παράδειγμα, σε πολλές των περιπτώσεων ήταν εξαιρετικά χρονοβόρα η τροφοδοσία ενός σχολείου, του οποίου είχε τελειώσει το πετρέλαιο. Αν μάλιστα έληγε και η σύμβαση, έμπαιναν στη μέση και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάνοντας το πρόβλημα για το σχολείο ακόμη μεγαλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια».

Σχετικά με τον στόχο της δημοτικής Αρχής, ο κ. Μπάμπαλος λέει: «Από τη στιγμή που θα φτάσει η σύνδεση στα σχολεία, τότε σε ένα τρίμηνο είναι όλα έτοιμα. Θέλουμε λοιπόν έως το τέλος του επόμενου χρόνου να έχουμε συνδέσει με το δωρεάν φυσικό αέριο όλες τις σχολικές μονάδες ανεξαρτήτου βαθμίδας, δηλαδή νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε δαπάνες και να μολύνουμε λιγότερο το περιβάλλον. Άλλωστε οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι μέχρι το 2030 να έχουν μειώσει κατά 40% το ενεργειακό τους αποτύπωμα και γι’ αυτό όλοι οι δήμαρχοι κινούνται προς ανάλογες κατευθύνσεις. Έτσι κι εμείς, προχωράμε και σε άλλους τομείς, όπως με τις λάμπες LED και τόσα άλλα, ώστε να πετύχουμε αισθητά τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης μας».

«Ειδικά για τα σχολεία μας και για τα παιδιά μας, στόχος είναι να παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες, με πιο ζεστές αίθουσες μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά», καταλήγει ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr