Ηρακλής: Σημαντική χρονιά το 2021 για τη μεγαλύτερη εταιρεία τσιμέντου στην Ελλάδα

0
36

Ο Όμιλος Ηρακλής γιορτάζει φέτος, το 2021 δηλαδή, τα 110 χρόνια ιστορίας τους σημειώνοντας μια επιτυχημένη λειτουργία μέχρι στιγμής. Μάλιστα, φαίνεται να θέτει ακόμη υψηλότερους στόχους, ώστε να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να χαράζει νέους δρόμους, δημιουργώντας αξία για τους εργαζόμενους του, τους συνεργάτες του, την κοινωνία και την εθνική οικονομία.

Η ΑΓEΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ιδρύθηκε το 1911 και πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία τσιμέντου στην Ελλάδα. Είναι η εταιρεία που ταυτίστηκε, αλλά και καθιέρωσε το τσιμέντο ως κυρίαρχο δομικό υλικό, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της εικόνας που έχει η σύγχρονη Ελλάδα.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η εταιρία συμμετέχει με την επιχειρηματική της δράση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Πρωταγωνίστησε στην ανοικοδόμηση της χώρας, αφού με πρώτη ύλη το τσιμέντο, το σκυρόδεμα και τα αδρανή υλικά, κατασκευάστηκαν βασικά έργα υποδομής σε όλη την Ελλάδα.

Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ πρωταγωνίστησε και στις διεθνείς αγορές, αφού ήδη από τη δεκαετία του 1960 αναδείχθηκε σε πρώτη εξαγωγική τσιμεντοβιομηχανία στην Ευρώπη. Σήμερα, ως μέλος της LafargeHolcim εστιάζει στην Έρευνα και Ανάπτυξη και εργάζεται με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προϊόντων της, προσφέροντας στη βιομηχανία των δομικών υλικών και την κοινωνία, καινοτόμες λύσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια, ποιότητα και λειτουργικότητα στην καθημερινότητα.

Από το 1911 ο Όμιλος παράγει, καινοτομεί και εξελίσσεται. Αποτελεί σταθερά κορυφαία επιλογή εμπιστοσύνης για τις αγορές των κατασκευών σε όλο τον κόσμο μετρώντας περισσότερα από 70 χρόνια αδιάλειπτης εξαγωγικής δραστηριότητας. Πρωταγωνιστεί σε κάθε εμβληματικό έργο που έχει αλλάξει την όψη της χώρας και έχει αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής των πολιτών της, προσφέροντας την πρώτη ύλη για να γίνουν πραγματικότητα οι «άθλοι» του κατασκευαστικού τομέα. Στέκεται σταθερά στο πλευρό όλων των Ελλήνων σε κάθε «μικρό και μεγάλο άθλο» τους, για να χτίσει μαζί τους έναν κόσμο διαφορετικό, πιο ανθρώπινο, πιο «πράσινο» και πιο βιώσιμο.

Τα προϊόντα του Ομίλου, τσιμέντο, σκυρόδεμα, αδρανή και βιομηχανικά ορυκτά, παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην οικιστική ανάπτυξη και την καθημερινή μας ζωή, καθώς χρησιμοποιούνται για να κατασκευάσουμε οδικά δίκτυα, γέφυρες, λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες.

Στη μακρόχρονη ιστορία του, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιομηχανική ανάπτυξη και την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ο «Ηρακλής» παρείχε σταθερά πρωτοπόρο τεχνογνωσία και κορυφαίες λύσεις στον κλάδο των δομικών υλικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με την ίδια αποφασιστικότητα συνεχίζει να πρωτοπορεί και σήμερα, με προσήλωση στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας και της κοινωνικής υπευθυνότητας, τις οποίες έμπρακτα υπηρετεί.

Ο Όμιλος αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη μετάβαση σε αειφόρες κατασκευές, με τομείς προτεραιότητας τη διατήρηση των φυσικών πόρων, την πράσινη ενέργεια και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μονάδων παραγωγής αλλά και των προϊοντικών λύσεων που παρέχει σε ολόκληρο το φάσμα του κύκλου ζωής τους.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου «Ηρακλής», τόνισε πως «το 1911 βάλαμε τα θεμέλια ενός μεγάλου οργανισμού που προσδιόρισε τη σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της χώρας. Το 2021 τιμούμε τη σκληρή δουλειά χιλιάδων εργαζομένων και την εμπιστοσύνη συνεργατών και πελατών από όλο τον κόσμο. Τιμούμε την ιστορία ενός οργανισμού που προσαρμόστηκε στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων 110 ετών, αναπτύχθηκε, εκσυγχρονίστηκε και άντεξε».

«Δεν σταματήσαμε ποτέ να μετατρέπουμε με αποφασιστικότητα κάθε πρόκληση σε ευκαιρία, να οδηγούμε με αυτοπεποίθηση τις εξελίξεις στον κλάδο των δομικών υλικών, να αποτελούμε διαρκή πηγή πρωτοπορίας και παράγοντα ανάπτυξης. Η επετειακή αυτή χρονιά αποτελεί ευκαιρία αλλά και υποχρέωση για όλους εμάς στον Όμιλο να αναδείξουμε τις αρχές τις οποίες πρεσβεύουμε και έμπρακτα υπηρετούμε: τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr