ΙΣΑ: Επιστολή σε γιατρούς για να ενισχύσουν το ΕΣΥ

0
62

Ο ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) με επείγουσα επιστολή του καλεί τα μέλη του, ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ που «καταρρέει». Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στη μάχη για να ενισχύσουν το ΕΣΥ, την ώρα που η κατάσταση χειροτερεύει με τα κρούσματα σήμερα να ξεπερνούν τις 3.000.

ΙΣΑ: Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του, απευθύνει κάλεσμα προς του ιδιώτες γιατρούς μέλη του, με τις ειδικότητες Παθολογίας και Πνευμονολογίας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μεγάλη μάχη ενάντια στην πανδημία.(πατήστε εδώ για την επιστολή). Ειδικότερα, ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που διατύπωσε το επείγον αίτημα για στήριξη του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη.(πατήστε εδώ)

Ο ΙΣΑ στην επιστολή του καλεί τα μέλη του να δείξουν την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και του ΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Ο ιατρικός κόσμος συσπειρώνει τις δυνάμεις του και μπαίνει με αυταπάρνηση στην πρώτη της μάχης ενάντια στην επιδημία. Την κρίσιμη αυτή ώρα ο πολίτης και η πατρίδα μας χρειάζονται. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

ΙΣΑ: Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σε παλιότερη φωτογραφία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα

ΙΣΑ: Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου σε παλιότερη φωτογραφία του με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Να θυμίσουμε ότι δηλώσεις σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, έκανε και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Κέντρου.

«Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις προσπάθειες του υπουργείου υγείας από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο covid-19. Το υπουργείο μας είπε βάλτε ένα χεράκι γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν μπορούσαμε εμείς ως όμιλος, ιατρικός, ελληνικός που έχει δεχτεί την αγάπη των Ελλήνων, να μην μπει στη μάχη», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Θάνο Σιαφάκα.

«Μπήκαμε στη μάχη με αγάπη και κόψαμε μια κλινική μας, ήταν δύσκολο, για να την κάνουμε covid-19. Όμως το αποφασίσαμε και τη δώσαμε στο υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε, όσο μπορούμε να συνδράμουμε και να απαλύνουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας» τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο κ. Κικίλιας έχει διαχειριστεί το θέμα πολύ καλά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το Σαββατοκύριακο μου έθεσε το ζήτημα. Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου, αμέσως είπαμε ναι, να συμμετάσχουμε δηλαδή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Παράλληλα, ο κ. Αποστολόπουλος εξήγησε ότι: «Από την Πέμπτη το πρωί το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου θα είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς covid-19. Το νοσοκομείο διαθέτει 60 κλίνες και μπορούμε να φτάσουμε τις 70 μαζί και 6 ΜΕΘ».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr