Ισχυρός σεισμός τώρα στην Κρήτη

0
69

Νέος σεισμός ανησύχησε την Κρήτη. Συγκεκριμένα, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 09:48 ώρα Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 435 χιλιόμετρα νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας, με το επίκεντρο της δόνησης να εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 84 χιλιόμετρα νότια/νοτιοδυτικά της Άρβης.

Ακολουθεί η καταγραφή του σεισμού από το Ινστιτούτο:

Σημειώνεται πως ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου διαδοχικοί σεισμοί έχουν ταρακουνήσει το νησί και συγκεκριμένα τη νότια πλευρά αυτού. Η τελευταία εμφάνιση του Εγκέλαδου ήταν λίγο πριν της 07:30, με 3,4 Ρίχτερ. Το επίκεντρο να έχει εντοπιστεί 90 χιλιόμετρα νότια της Άρβης και το εστιακό βάθος στα 21 χιλιόμετρα. Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει ακόμη ένας σεισμός, 77 χιλόμετρα νότια της Άρβης. Ήταν 3,8 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος τα 27 χιλιόμετρα.

Επίσης, λίγο μετά τις 07:00 οι κάτοικοι ταρακουνήθηκαν και πάλι από τη σεισμική δόνηση των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο συγκεκριμένος σεισμός σημειώθηκε 84 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιοχώρας. Περίπου στο ίδιο σημείο σημειώθηκε και ένας μικρότερος (2,7 Ρίχτερ) στις 03:40.  svg%3E

Ακολουθούν οι συμβουλές της Πυροσβεστικής σε περίπτωση σεισμού

Συμβουλές από την  Υπηρεσία για το τι να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού, τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετά. Αναλυτικά:

  • Όταν αισθανθείτε μια σεισμική δόνηση, μπείτε αμέσως κάτω από ένα γραφείο ή ένα πολύ γερό τραπέζι. Σταθείτε μακριά από παράθυρα, βιβλιοθήκες, μεγάλους καθρέπτες και άλλα βαριά αντικείμενα που μπορούν να πέσουν. Προσέχετε τους σοβάδες και τα διάφορα αντικείμενα της οροφής (γύψινες διακοσμήσεις κ.α).
  • Παραμείνετε καλυμμένοι μέχρι να σταματήσει η δόνηση. Εάν το έπιπλο που σας προστατεύει, μετακινηθεί, προσπαθήστε να το ακολουθήσετε. Στη συνέχεια, θα βρείτε ορισμένες επιπρόσθετες συμβουλές σε περίπτωση που βρεθείτε σε συγκεκριμένους χώρους
  • Εάν βρίσκεστε σε ΨΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ και κοντά σας δεν υπάρχει γραφείο η τραπέζι, κινηθείτε προς τον εσωτερικό τοίχο και προστατέψτε το κεφάλι σας με τα χέρια.
  • Μη χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρα. Μην εκπλαγείτε εάν ο συναγερμός ή το αυτόματο σύστημα καταιονισμού τεθεί σε λειτουργία.
  • Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από δέντρα, πινακίδες, κτίρια, ηλεκτρικά καλώδια και κολώνες.
  • Εάν βαδίζετε σε πεζοδρόμιο κοντά σε κτίρια, προχωρήστε προς την είσοδο του πλησιέστερου, για να προστατευτείτε από τα διάφορα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν, όπως τούβλα, γυαλιά, σοβάδες, κ.α.
  • Εάν οδηγείτε, σταματήστε στην άκρη του δρόμου. Αποφύγετε τις διασταυρώσεις, τις γραμμές μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες πηγές κινδύνου. Παραμείνετε μέσα στο όχημα μέχρι να σταματήσει η δόνηση.
  • Εάν βρίσκεστε σε μεγάλα καταστήματα με πολύ κόσμο ή σε δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού, μη σπεύσετε προς τις εξόδους. Απομακρυνθείτε από ράφια με αντικείμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: Pagenews.gr