Ισπανία: Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μάριο Κάμους

0
167

Ισπανία: ‘Εφυγε από τη ζωή ο Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους, όπου η ταινία του  «Η κυψέλη», απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Ο γνωστός σκηνοθέτης απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

‘Εφυγε από τη ζωή ο Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους, όπου η ταινία του  «Η κυψέλη», απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Ο γνωστός σκηνοθέτης απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Την είδηση για το θάνατό του ανακοίνωσε η ισπανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου, με ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι ο Κάμους πέθανε στο Σανταντέρ.

Η ζωή και το έργο του Μάριο Κάμους

Ο Μάριο Καμούς, οι σημαντικότερες ταινίες του οποίου ήταν εμπνευσμένες από αριστουργήματα της λογοτεχνίας, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν η «Κυψέλη», ταινία που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καμίλο Χοσέ Θέλα, κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο, το 1983.

Την επόμενη χρονιά, η ταινία «Τα αθώα θύματα» τιμήθηκε με Ειδική Μνεία της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών. Οι δύο πρωταγωνιστές του, Φρανθίσκο Ραμπάλ και Αλφρέδο Λάντα, κέρδισαν από κοινού το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου.

Το 2011 ο Μάριο Κάμους  έλαβε ένα τιμητικό βραβείο Γκόγια (αντίστοιχο των Όσκαρ για τον ισπανικό κινηματογράφο) για το σύνολο του έργου του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: Pagenews.gr