Ισπανία κορωνοϊός: 138 νέοι θάνατοι – Η μικρότερη ημερήσια αύξηση

0
55

Ισπανία κορωνοϊός: Ευχάριστα νέα για την Ισπανία, αφού κατά τις τελευταίες 24 ώρες, κατέγραψε την μικρότερη ημερήσια αύξηση από την Δευτέρα, με 138 θανάτους επί συνόλου 27.459 θανάτων,  όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Παράλληλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν σε 230.183, έναντι 229.540 χθες (+643 κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο). Ακόμη σύμφωνα με πηγές του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι αρμόδιες αρχές σχεδιάζουν  να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας κλειστά για τους περισσότερους ταξιδιώτες από το εξωτερικό μέχρι τον Ιούλιο, όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο αποφυγής της εμφάνισης δεύτερου κύματος κρουσμάτων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι το δράμα συνεχίζεται στη Βραζιλία, καθώς η χώρα δοκιμάζεται με τον χειρότερο τρόπο στην πανδημία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 844 νέοι θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 13.944 νέα κρούσματα. Μετά τον τελευταίο απολογισμό, το σύνολο των θυμάτων στην χώρα της Λατινικής Αμερικής, ανέρχεται σε 13.933 επί συνόλου 202.918 κρουσμάτων. Η χώρα βρίσκεται στην έκτη θέση παγκοσμίως σε κρούσματα και θανάτους, ενώ ο απολογισμός της το τελευταίο 24ωρο είναι ο δεύτερος χειρότερος πίσω από αυτόν των ΗΠΑ και στις δύο περιπτώσεις.

Ο κυβερνήτης Ντόρια επέβαλε στα τέλη Μαρτίου μέτρα που περιόριζαν εν μέρει την κυκλοφορία των πολιτών, το κλείσιμο των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απολύτως απαραίτητη κ.ά.. Η ισχύς των μέτρων αυτών παρατάθηκε ως την 31η Μαΐου στην πολιτεία των 46 εκατομμυρίων κατοίκων. Πλέον, σκοπεύει να επιβάλλει πολύ πιο αυστηρά μέτρα στην πολιτεία του, που αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας, όπου καταγράφονταν ως χθες 54.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (ή περί το 27% του συνόλου) και 4.315 θάνατοι (≈30%).

Ο Ντόρια, μαζί με άλλους περίπου δέκα κυβερνήτες, ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη ότι κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και γυμναστήρια δεν θα ξανανοίξουν παρότι προεδρικό διάταγμα προσέθεσε τις επιχειρήσεις αυτών των τριών ειδών στις «απολύτως αναγκαίες», που πρέπει να επαναλειτουργήσουν, παρά την πανδημία. «Για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος Μπολσονάρου παύει να υπερασπίζεται την υγεία των Βραζιλιάνων για να επιτεθεί σε εκείνους που προσπαθούν να σώσουν ζωές», στηλίτευσε ο Ντόρια μέσω Twitter. «Προτιμάει να κάνει τζετ-σκι, να ασκείται στη σκοποβολή ή να κάνει μπάρμπεκιου. Την ίδια ώρα χιλιάδες Βραζιλιάνοι πεθαίνουν».

Παράλληλα δείτε στο παρακάτω βίντεο την ανησυχία για τη σεζόν στην Ισπανία:

Πηγή: Pagenews.gr